Esittely: Mikko Wendelin (Coach)

Nimi: Mikko Wendelin
Synt: 21.04.1978 Kuusamo
Kotipaikka: Kuusamo
Seura: Kuusamon Koskimelojat
Ammatti: Ortopedinen Osteopaatti, Hieroja, Yrittäjä...
Kajakit: Wavesport project 62, Wavesport Habitat, Slalom (joku vanha ja modifioitu)


Milloin aloitit melonnan: Joskus vuonna -85 taisi tulla ensimmäisiä muovikajakkeja Kuusamoon ja minä, isäni ja veljieni mukana, pääsin myös testailemaan niitä meidän kotirannassa. Sen jälkeen on sitten kesät menneet enemmän tai vähemmän melonnan parissa.
Suosikki melontapaikat: Tietysti Kuusamon vedet ja Taivalkosken melontakeskus ovat kotini mutta myös muualla on tullut melottua jonkin verran. Erityisesti tietysti Torniojoen isot aallot vetää puoleensa, mutta myös ruotsin ja norjan mukavat creekki pätkät.
Kuinka valmentaja treenaa: Valmentaja katsoo melontavideoita ym. pitkin talvea ja miettii uusia liikkeitä ja treeni metodeja. Mutta tietysti valmentaja myös laskee paljon laudalla, suksilla, telluilla ja kaikella mitä alleen saa, sekä harrastaa seinä- ja jääkiipeilyä ja käy töissäkin välillä (ainakin nostamassa puntteja), aina kun vaan kössin ym pelaamiselta kerkeää.
Miksi koskimelonta: Se on aina toiminut minulle ja antaa yhä onnistumisen elämyksiä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Ja tietysti hyvät kaverit (right).
Melonnan ja valmennuksen tavoitteet: Omat melonta tavoitteet ovat varmasti jo melko suppeat, mutta kovasti yritän vielä oppia uusia temppuja (phonix monkey melkein valmis) ja jokainen hyvä lasku tai möläys on voitto itsessään. Ensi kesän suurena tavoitteena on vihdoin oppia melomaan, eli slalom kutsuu.
Valmennuksen tavoitteena on tietysti kehittää niin yksilöitä kuin koko joukkuetta kohti maailman eliittiä. Viime kesä näytti jo että emme ole kovinkaan kaukana tavoitteista mutta koska muutkin treenaavat, niin töitä riittää...

Saavutukset: Kesän 2008 freestylemelonnan EM-kisoissa Espaniassa Suomen viidestä melojasta neljä oli top 12. ja ainoana maana Suomella oli kolme melojaa top 10.
Omia urheilusaavutuksiakin on muutama ja niistä joku myös melonnan parista.

Kommentit