Norja vol. 3 - Brandseth, Moneydrop

Pm-kisojen jälkeen oli ilo heittää pelipaatit auton katolle pölyttymään ja kaivaa esille kriikkipaatit. Sjoan ympäristössä ei meille hurjapäille löydy tarpeeksi isoja möläyksiä, joten ylä-Ulan ja pizzan jälkeen ratti kääntyi kohti Vossia. Helteet painoivat yhä päälle, joten vettä Vossin suunnalla tuntui olevan juuri sopivasti. Sysäsimme leirin Taulen kämppiin.

Taulen campingin iltasetti - ristiseiska


Ensimmäiseksi päätimme laskea kuuluisan Brandseth-joen. Joella lasketaan myös Vossin extremeviikkojen aikaan laskukisa, mutta kisarata oli joen helpointa pätkää. Heti alkuunsa joki tipahtaa kaksoisluiskaan, josta laskimme vain jälkimmäisen osan. Pitäähän sitä jättää porkkanaa myös ensi vuodeksi.

Ryhmä rämä Brandsethin "put-inissä"


Brandseth on täynnä HC-luiskia ja teknistä kikkailua. Voin suositella kaikille adrenaliinipelleille.

Teemu ja Brandsethin eka möläys

Aapo samaisessa luiskassa. Ja kyllä lähtee

Juuso kelluu Brandsethin turkoosin värisessä vedessä - melojan taivas

Kun Brandseth ei tuntunut olevan tarpeeksi isoa, Lähdimme Juicen kanssa melomaan pahamaineista Moneydroppia, joka sijaitsee noin kilometrin leiristämme alavirtaan. Jo ennen itse putousta löytyi aika kuumottava koski, jossa adrenaliinin sai sopivasti koholle ennen itse möläystä. Moneydrop on pelottava ja massiivisen näköinen, mutta alastulo ja jälkimaininki oli yllättävän pehmeää. Mitä nyt melskeessä aukkopeite aukesi ja uinnilta vältyin vain täpärästi. Juice laski putouksen tyylikkäästi perässä. Permanenttihymy oli laskun jälkeen koko illan.

Miku tienaamassa - Moneydrop

Kuvat: Sanna Kauppinen, Tuomas Vaarala

Kommentit