Finaalien huumaa Lienzissä

Tervehdys viimeiseltä kisapäivältä Itävallan Lienzistä!! Tänään oli aika meloa Euroopan mestaruuksista, eli vuorossa olivat finaalit! Suomea edustamassa kisoissa mukana olivat vielä juniori pojissa Juuso Karttunen sekä juniori tytöissä Jenni Vänskä. Finaaleissa siis melotaan kolme runia joista paras jää voimaan.

Jenni pääsi ensimmäisenä vuoroon kun juniori naiset meloivat finaali runinsa. Jennin ensimmäinen runi alkoi hienosti spinillä ja karkasi sitten vähän käsistä. Tämän jälkeen Jenni ei saanut enää kunnolla kajakkiaan haltuun vaan lensi ulos hontosta ja löysi itsensä pian odottelemasta seuraavaa yritystä. Toinen runi seurasi aikalailla ensimmäisen jalanjälkiä ja oli siis aika muuttaa taktiikkaa... Viimeisellä runilla lähdettiin selkeästi hakemaan pisteitä ja onnistumista kärrynpyörällä ja voltilla. Kärrynpyörä lähtikin hienosti mutta pullahti sitten taas ulos hontosta ja kun Jenni ei saanut melottua itseään riittävän nopeasti takaisin honttoon, oli suoritus siinä. Lopputuloksena sija 7.

Sitten olikin Juuson vuoro. Nuoren miehen paineet olivat kovat kun pääsi lähtemään finaaliin semifinaalien voittajana. Juuso kuitenkin kuittasi paineet ja suoritti jo ensimmäisellä runillaan kelpo suorituksen kärryillä, spliteillä ja volteilla. Toiseen runiin lähdettiin parantamaan ensimmäisen pisteitä ja siinä onnistuttiinkin hienosti. Vain toisen käden gozzilla jäi vajaaksi. Muuten hieno runi. Tässä vaiheessa sijoitus oli 3. joten viimeiseen runiin lähdettiin hakemaan selkeästi vain isompia pisteitä ja tähdättiin suoraan voltteihin ja gozzilloihin sekä huge airiin. Runi alkoikin lupaavasti mutta pientä tahmaamista oli, eikä enää parannusta pisteisiin. Valitettavasti sijoitus 4. ja juuri palkintopallin ulkopuolelle, vain muutamalla pisteellä kolmannesta sijasta.

Muutenkin finaalit olivat huimaa katsottavaa. Juniori miesten voittaja Espanian Joaquim näytti olevansa valmis siirtymään miesten sarjaan tulevina vuosina ja veti todella hämmästyttävän kovatasoisen suorituksen ja ylivoimaisen voiton junioreissa. Myös naisten sarjassa voittajaksi kruunattu Ranskan Marlene näytti miehille mallia kun hänen entry volttinsakin meni huge bonuksen yli. Miesten sarja taas oli odotetusti käsittämättömän kova ja sitä odotettiin kuumeisesti. Mestariksi selvisi vuosien odotuksen jälkeen ja tällä kertaa hieman yllättävästikin Slovakian Peter Csonka! Peterin toisen runin pisteet olivat 985, kun valitettavasti takavoltti ei lävähtänyt. Sarjaan kuuluivat kuitenkin molempien käsien Phoenixit sekä Mc Nastyt, toiselle kädelle Lunar Orbit sekä Tricky Woo, ja vielä tietysti voltit sekä gozzillat. Joku suomalaisista taisikin todeta että mitä muita temppuja vielä on. Peterin järisyttävä runi löi muille kilpailijoille palan kurkkuun ja kovista yrityksistä huolimatta James Bebbingtonin 2. ja Mathieu Dumoulinin 3. oli pakko tunnustaa tappionsa. Mutta oli kyllä näkemisen arvoinen show!!!

Jenni Vänkä hyppäämässä volttiaan, joka valitettavasti jäi vajaaksi

Yksi Juuso Karttusen hienoista Space Gozzilloista.

Miesten sarjassa nähtiin lähes kaikki temput mitä kirjasta löytyy ja tässä Mathieu Dumoulinin esittää yhden monista entry liikkeistä, Fisher King.


Kisat ovat siis ohi ja pienestä pettymyksen tunteesta huolimatta koko Suomen joukkueen panos oli kuitenkin erittäin hieno ja Jennin sekä Juuson finaali paikat sekä suoritukset todella hienoja, vaikka palkinto jäikin saamatta. Huomenna suuntaamme kaikki nenämme kohti armasta koti Suomea ja kohti raskasta arkea. Vuoden päästä vuorossa taas MM-kisat Saksan Plattlingissa, mutta ennen sitä kerkeää tapahtumaan vielä paljon muuta!! Toivottavasti nähdään viimeistään Neitikoskella SM-kisoissa!! Lienz "over and out".

Kommentit