Euroopan turnee 2010 vol.2 osa 1.

Tämän kesän Euroopan turnee numero 2. starttasi välittömästi SM-kisojen viimeisen finaalisurffin jälkeen kohden kotia ja sieltä hyvin nukuttujen puolentoista tunnin unien jälkeen kohden Turkua, josta lautta kohden Tukholmaa starttasi sunnuntaiaamuna klo 8.15.

Sukulaisten koira pakkausapuna Tukholman liepeillä.

Maanantaina puolilta päivin alkoi kevyehkö siirtymä Ruotsin ja Tanskan halki kohden Etelä-Saksaa ja Muncheniä, jossa tiesimme aamun vesikäyrätutkielmien perusteella mahdollisesti toimivan Rechenbahwellen. Kävimme paikalla katsastamassa paikan ja totesimme aallon olevan noin polven korkuinen ja vettä kesäkuun vierailuun verrattuna ainakin metrin vähemmän, joten suuntasimme toiveikkaina kohden Plattlingia.
Tällä kertaa 200km/h ei jäänyt vain haaveeksi ja matka taittui joutuisasti.

Plattlingissa tulvat olivat tehneet suuria vaurioita koskelle johtaville tieväylille ja kosken rantaan olisi ollut mahdollista ajaa lähinnä panssarivaunulla tai vastaavalla. Vesitilanne oli freestylemelontaa ajatellen lähinnä lohduton, arviolta yksi kymmenestä liikkeestä pysyi sisällä aallossa, mutta surffarit näyttivät nauttivan vesitilanteesta.

Helixit pyöri ja pysyi sisällä Plattlingissa.

Videoiden analysointia surffien välissä.
Mcnastyt lävähtivät monella tekniikalla, mutta eivät pysyneet sisällä.

Plattlingista matka jatkui kohden Augsburgia ja Eiskanalia. Onneksemme huomasimme alueen olevan täynnä telttoja yms. rekvisiittaa ja ennen kaikkea slalom -melojia. Hetken tiedustelukierroksen jälkeen selvisi että paikalla on tulevana viikonloppuna nuorten ja junioreiden Saksan mestaruuskilapilut ja koskessa saisi henkensä kaupalla väistellä slalomkanopummeja.

Hetken mietinnän jälkeen päätin kuitenkin uhmata henkeni ja ottaa muutamat surffit haastavassa washing machinessa.

Kuva kertonee kaiken.
Stopparin yläpuolella odottavia slalomkanopummeja sai väistellä henkensä kaupalla.
Cartwheelit pyörivät mallikkaasti.
Akanvirta teki tepposet ja kantohommiksi meni

Itävallan itäkärjessa olleen leirintäalueen naapurit.

Augsburgista matka jatkui kohden Sveitsiä ja Bremgartenia. Runsaiden sateiden vuoksi kumpikaan Bremgartenin aalloista ei toiminut ja matka jatkui kohden Thunia. Yllättäen myös Thunissa ei ollut melottavaa.

Bremgartenin sileähkö ala-aalto.

Thunissa N97:lla surffailua ja paikalliseen olutkulttuuriin tutustumista.

Thunista ajoimme kevyen siirtymän Interlakeniin, jossa olikin reissun kohokohta, eli kansainväliset SAAB festivaalit. Festivaalit oli järjestetty Sveitsin ilmavoimien lentokentällä, jossa riitti mukavasti tilaa sadoille, pääasiassa turboahdetuille, nopeille SAABeille.

Interlakenissa tuli myös melottua paikallisten vuoristojärvien välissä oleva pieni joki, josta tosin senkin alkumatka meni kantamiseksi koskien vaativuuden takia.

Rauhallinen loppu.
Laatuautoja vuosikymmenten takaa.
Näkymää lentokentälle.

Kommentit