Urheilugaala 2011

Jaoston puheenjohtaja Jyri Hämäläinen kyseli, kuka "junnuista" haluaisi lähteä edustamaan Kanoottiliittoa ja freestylemelontaa Suomen urheilugaalan yhteydessä järjestettävään tapahtumaan. Homma oli Your Moven moven järjestämä mannekiinitilaisuus, jossa oli nuoria urheilioita noin 50 eri lajiliitoista edustamassa omaa lajiaan -oman lajin kamat päällä. Idea oli minusta hauska ja porkkanana oli että pääsi katsomaan vieläpä urheilugaalan ilmaiseksi. Ilmottauduin heti mukaan edustamaan freestylepuolta.
Sain ajokortin vasta muutama kuukausi sitten, mutta Joensuun Auto-Opistolla sain niin hyvän opetuksen, että uskaltauduin ajaa Helsinkiin jo ensimmäisenä viikonloppuna kun sain kortin! Nyt reissu oli jo kolmas etelään kun ajoin itse.

Matkalla piti harjoitella poseeraamista tulevaa koitosta varten.

Kanoottiliitolla oli kaikkiaan neljä urheilijaa mukana. Mukana oli rata-, poolo-, ja freestylemelonta. Mukana oli vaikka ketä; luistelijoita, autourheilijoita, sukeltajia, amerikkalaisia jalkapallolijoita, yleisurheilijoita, uimareita, ampujia ym.. Hauska oli nähdä kaikki urheilijat omassa urheiluasussaan. Suurin myötätunto meni sukeltajille, jotka olivat sisällä kokoneopreenipuku päällä ja happilaitteet selässä reilun tunnin.

Pasilan rautatieaseman pizzeriassa meille tuli citytiainen seuraksi

Idea oli mennä lavalle jonossa lajiliitto kerrallaan, tehdä jokin lajinomainen liike ja antaa tilaa seuraavalle lajiliitolle. Koko juttuun oli varattu melko vähän aikaa ja se meni ohi melko nopeasti. Vaihdoimme äkkiä asiallisemmat varusteet ja menimme katsomaan itse urheilugaalaa. Tilaisuus oli juuri ennen televisiolähetyksen alkua. Aulassa otettiin myös kuvia urheilijoista.

Mannekiinit elementissään, poseeraamassa. Harjoittelu kannatti

Urheilugaala oli todella hieno nähdä paikanpäällä. Hartwall-Areena antoi mahtavat puitteet tilaisuudelle. Paikalla oli Suomen kerma ja parhaat urheilijat. Vuoden urheilijaksi valittiin suunnistaja Minna Kauppi.
Tilaisuuden jälkeen oli tarkoitus mennä erään melojan luo Vantaalle nukkumaan, mutta akun loppuessa navigaattori-älypuhelimestani keskellä Helsinkiä, muutaman mutkan sekä tuskanhien jälkeen päädyin nukkumaan autoon Mäntsälän Nesteelle... Perussettiä.
Reissu oli siitä huolimatta hieno ja kokemusta rikkaampana ajelin seuraavana päivänä kotiin.

Kommentit