Kauden avaus Portugalissa.

Tänä talvena melontakauden avaus tapahtui Portugalin auringon alla Atlantin aalloilla Balealissa.
Keskiviikkona Saabin keula starttasi Mikkelista kohden Helsinkiä kirpeässä pakkassäässä. Auto Lentoparkkiin ja bussilla Helsinki-Vantaalle, josta lento TAP Portugalilla oman kaluston kanssa Lissaboniin.
Kentälle oli vuokrattuna Guerinilta farmarimallinen Ford Focus, joka vaihtuikin jostain syystä kertaluokkaa suurempaan, jäähallin kokoiseen Seat Alhambraan joten tilaongelmat loppuivat siihen.

Matkatavarat Lentoparkissa


Seikkalua Lissabonin lentokentällä.

Lissabonin lentokenttähotellissa vietetyn yön jälkeen matka jatkui torstai aamuna kohden Penichessa sijaitsevaa surffiparatiisi Balealia. Paikka suorastaan kuhisi surffaajia ja aallotkin näytti kokemattoman silmiin varsin miehekkäiltä, joten eikun Jacksoniin ja surffaamaan varsin synkästä flunssasta huolimatta. Aallot tosiaan olivat aivan riittävän kokoisia ja välillä eskimokäännöksiä sai silmät kirvellen tehdä combona. Rankasta vajaan parin tunnin sessiosta jäi käteen muutama todella iso bluntti ja pan-ami, mutta kyllähän tuo surffaaminen varsinkin tuollaisessa ruuhkassa on melkoista kyttäilyä.

Tilava kulkupelimme Balealissa.

Surffausta.

Toiselle setille lähtö.

Kuten kuvasta näkyy, aalloille löytyi ottajia.

Paukutusta.

Paukutusta 2.

Rannalta löytyi myös suihku suolavesien huuhtomiseen.

Balealista matka jatkui sitten kohden Espanjaa ja Ourensea, jossa EM:t 2008 melottiin.
Aamulla hotellissa nautitun runsaan aamupalan jälkeen suuntasimme kohden Frieiraa, tai ainakin niin luulimme. Olin katsonut Google.maps:n sateellikuvista paikan, joka sijaitsi Rio Minholla, joka muistutti Frieiran voimalaitosta ja paikkaa ja tallentanut kyseisen pisteen TomTomiini. Paikalle saavuttuamme löysimme kyllä voimalaitoksen, muttemme Frieiran voimalaitosta. :) Muutaman seuraavan joen ylittävän sillan katsomisen jälkeen ylä - ja alavirtaan luovutimme, ja palaamme parempien koordinaattien muodossa asiaan huomenaamulla. Täältä sitten suunnattiin takaisin kohden Ourensen keskustaa ja Millenium siltaa, jonka tuntumassa EM-kisapaikka sijaitsi. Paikalle päästyämme mielen valtasi varsin epätodellinen tunne, vaikkei paikka nyt kaksinen kisapaikaksi ollutkaan niin kyllähän siinä olisi muutaman kuukauden täyden melomattomuuden jälkeen melonut, mutta eipä tarvinnut! Kaivinkoneet ja puskutraktorit olivat vieneet paikan mennessään ja paikka oli enää muisto vain. 2008 paikalla olleet muistavat varmasti sen paskaojan, josta ajoittain tuli varsin epämiellyttävän tuoksuisia tuotoksia siihen kivipaasin yläpuolelle joka muodosti akanvirran, alla oleva kuva on otettu sen paskaojan betoniplatalta joka kyllä oli tallessa. Ja se kivipaasi, joka muodosti akanvirran, oli kadonnut jäljettömiin.

Matkalla "Frieiralle" sai väistellä monenlaista kulkijaa.

Ourensen EM-kisapaikka 2011.


Ja lähes samoilta jalansijoilta 2011.

Ourensen majoitus 2011.
Tarkoitus on jatkaa lomailua ja melontaa ensi keskiviikkoon asti ja päivityksiä tullee jatkossakin, mikäli kerrottavaa on. Kelitkin suosivat, päivällä lämpötilat huidellu +19 C joten nyt lienee Estrella Galician aika...

Kommentit