Myllykoski Bigwater Festival ja IceBREAK 2011

Viikko on jo kulunut vuoden ensimmäisestä koskimelontakisaviikonlopusta. Lauantaina oli Myllykoski Bigwater festival ja sunnuntaina iceBREAK.

Myllykoski Bigwater festival:

Lauantaina Nurmijärven Myllykoski kokosi ensimmäistä kertaa Suomen koskimelojat yhteen Myllykoski Bigwater festival -koskenlaskukisaan. Aurinkoista päivää oli tullut seuraamaan yli 300 katsojaa. Kilpailijoilla oli kolme mahdollisuutta laskea koski ja kaksi nopeinta aikaa laskettiin yhteen voittajan selvittämiseksi. Vettä oli enemmän kuin koskaan ennen kisojen aikaan, ja koski oli sen näköinenkin.. Kosken keskivaiheilla oli pari isoa aaltoa ja stopparia joissa helposti saattoi tehdä virheen ja ottaa huutia kosken loppuosan.

Itse en ole koskaan koskea laskenut. Viime vuonna olkapäävamma (pelko) jätti minut katsojaksi, mutta tänä vuonna oli paikat kunnossa. Paikan päällä koskea katsoessa jännitys oli kova, koska itselläni laskuhommat ovat jääneet vähälle. Päätin kuitenkin kokeilla koskea sillä pitkän ajomatkan jälkeen teki hirveästi mieli melomaan. Ensimmäinen lasku meni juuri niinkuin sen ei pitänyt mennä, ja huutia tuli aika kovasti. Uinnilta kuitenkin vältyttiin. Seuraava lasku meni jo paremmin ja kolmannella laskulla pysyin jo pystyssä ja linja piti. Eli tavoite täytetty.

Tapahtuma tarjosi vaarallisia tilanteita ja näyttäviä suorituksia katsojille . Hurjan vedenkorkeuden vuoksi uinteja ja eskiokäännöksiä tuli, mutta kokeneet ja taitavat laskijat hoitivat homman tyylikkäästi ja vauhdilla. Kilpailun nopeimmat laskut laski Samuli Suokko ja toiseksi tuli Venäjän Vladimir Chubarov.

Kuvat: Vilma Karttunen
Kuvia Myllykoskelta:
Juuso

Voittaja näyttää mallia

Miku
iceBREAK:

Sunnuntaina oli vuorossa Helsingin vanhankapunginkoskella Suomen suurin koskimelontatapahtuma, iceBREAK. IceBREAK on tapahtuma, johon kuuluu mm. Boatercross-kilpailu jossa melojat ottavat koskesta mittaa -yhtäaikaa. Aikalaskun jälkeen määräytyvät lähtöryhmät. Tänä vuonna 16 nopeinta pääsi lähtöihin. Kisaan lähdetään rivissä lähtölavalta ja koskeen on rakennettu kiertopoijuilla vauhdikas rata jota lasketaan. Aina kaksi nopeinta pääsee jatkoon.

Myös "vanhiksella" oli vettä edellisvuosia enemmän. Tämän vuoksi kosken rauhallisessammassa alkuosassa oli tänä vuonna kaksi kertopoijua jotka tuli kiertää ennen varsinaiseen kosken hurjaan osaan menemistä. Tämä siksi, että eroja tulisi jo ennen kosken vaarallisia osia ja kisa olisi laskijoille turvallisempi. Hurjaa meno oli silti ja kisa tarjosi erinomaista viihdettä katsojille ja kilpaijoille, ainakin minulle.

Laskin tämänkin kosken ensimmäistä kertaa kisa-aamuna. Omalta osaltani kisa meni odotettua paremmin, sillä pääsin yhteislähtöihin, ja pääsin ensimmäisestä lähdöstä vielä jatkoon. Sitten tieni vei B-finaaliin jossa olin jo niin uupunut että kosken loppuosan portit jäivät kiertämättä ja lopputulokseni taisi olla 8.
A-finaalissa taistelivat Tuomas Kuronen, Jussi Tanskanen, Slovenian Matic Tercelj ja Venäjän Vladimir Chubarov. Tiukan finaalitaistelun voiton vei Matic Tercelj, toinen oli Tuomas Kuronen ja pronssilla Jussi Tanskanen. Naisten kilpailun voitti Paula Suurseppä.

Juuso

Jussi

Viimeisellä poijulla synty pitkästä radasta huolimatta ruuhkaa

B-finaali
Miesten mitalikolmikko
Jussin tekemä video viikonlopulta, kaikki materiaali on kuvattu GoPro-kameralla. Laatu on hieman heikompi kuin normaalisti, mutta ei anneta sen häiritä:
Icebreak from Tassi Junskanen on Vimeo.

Myös tulvalla toimiva peliaalto Dreija toimi, ja täällä nähtiin kisan aikana ja kisan jälkeen otteita freestylemelonntasta. Aalto muuttui kokoajan, joten paikkaa piti hakea paljon mutta hienoja liikkeitä nähtiin.

Cleanina mennään

Samulin bluntti, on kulmaa prkl!

Muutama linkki joista löytyy hienoja otoksia viikonlopulta!
http://timokekkonen.kuvat.fi/kuvat/iceBREAK+2011/
http://www.juhahaanpera.com/Gallery/Paddling2011/

Kisan jälkeen tottakai muutaman päivää mahataudin kourissa joka viimein nujertui. Nyt keskitytään ensi viikonloppuna Neitikoskella pidettäviin MM-karsintakisoihin jossa valitaan Suomen MM-kisajoukkue. Neitikoskella vesi nousee hyvää vauhtia..

Kisan jälkeen oli putouksenlasku näytös jossa hurjimmat selättivät viereisen uoman puotuksen. Helivideota täällä:



Kommentit