Kohti kotia

Jordalselvalta onnistuneen melonnan jälkeen lähdimme kotimatkalle Sogndalin kautta Lommiin, jossa vietimme viimeisen Norjan yömme. Matkalle osui maailman pisin Lærdalin maantietunneli, joka valmistui vuonna 2000 ja sillä on mittaa vajaat 25 kilometriä. Tunneliin on tehty hienoja siniseksi valaistuja levähdyspaikkoja.


Tunnelin levähdyspaikka


Useiden tunnelien jälkeen oli mukava päästä katselemaan kaunista Norjan vuonoa autolautan kyydistä.

Sogndalista vuoren yli matkalla lämpötila laski lähes nollaan ja räntää satoi vaakatasossa, mutta onneksi melonta on kesälaji. Illalla saavuimme Lommin majapaikkaan, jossa iltaa istuessamme päätimme Ulan tuttujen ja "turvallisten" putousten olevan hyvä loputus reissulle.

Seuraavana päivänä Ottassa nautitun maukkaan aterian jälkeen suuntasimme vuorilla sijaitseville Ulan putouksille. Ulan putoukset lunastivat lopulta reissun uintiodotukset, kun Juhalta katkesi mela viimeisessä putouksessa ja hän ajautui ylös alaisin vasemmalla sijaistevan negatiivisen kallion alle. Uintihan siitä tuli ja pieni muotoinen pelastusoperaatiokin. Uinnista Juha selvisi pienehköjä henkisiä kolauksia lukuunottamatta, mutta kovempi paikka saattoi olla vuosikymmenen ajan palvelleen uskollisen melan menetys. Lopuksi kuvia Ulan hienoista putouksista.


Allekirjoittanut Ulan ensimmäisessä putuouksessa


Harri Ulan toisessa putouksessa


Juha Ulan viimeisessä putouksessa vielä ehjä mela kädessään

Ulalta lähdimme yötä myöten ajamaan kohti Tukholmaa, josta lautta Suomeen lähti heti aamutuimaan. Jälleen yksi reissu takana ja kotimaan syksyiset kosket odottavat.

Kommentit

  1. Auts! Ikävä paikka katkaista mela ja ottaa uinnit..

    Ottaan kebabille tais olla safkan suhteen meininki :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti