Pojut Norjassa: Gåsvasselva

Tulimme eilen Tuomaksen ja Krissen kanssa Hattfjeldalin alueelle, Svenningdalin leirintäalueelle. Eilinen meni ajaessa, joten tänään intoa puhkuen lähdimme taas melomaan. Ensimmäisenä oli vuorossa Gåsvasselva, joki jota ei jokioppaista löydy. Tuomas on melonut joen monta kertaa ja Teemukin viime kesänä kertaalleen. Kuulemma kertaakaan koskesta ei ole selvitty ilman uinteja, joten kirous oli nyt rikottava..

Meloimme joesta noin 5km pätkän, joka nopeasti kapeni matalaan kanjoniin. Koska Tuomas muisti joen hyvin, kajakista ei alkumatkasta tarvinnut nousta. Alkupätkästä oli monia putoksia noin yhden ja kolmen metrin välillä ja lähes jokaisen alla honttoja. Buuffailla sai paljon, ja jos buuffi ei lähtenyt, joki antoi palautetta välittömästi. Paria sivusurffia pahempaa ei onneksi sattunut. Joen kohokohta oli iso luiska jossa vauhtia riitti. Noin kilometrin järviosuuden jälkeen oli vielä yksi koski, ja sitten tulikin jo take out. Tällä kertaa myös uinnilta vältyttiin!

Hauska pätkä, joka oli tällä vedellä ehkä IV- koskea. Jännittävää, mutta ei läheskään pelottavaa. Jokipätkä meni ohi vähän liian nopeasti ja isompia möläyksiä oli vain lopun slaidi. Meidän arviomme joesta: 3/5

Vili slaidissa

Allu pommittaa

Kommentit