Pojut Norjassa: Playrun ja Setninga

Playrun:
Sjoalle tultuamme ensimmäisenä päivänä laskimme tunnetun Sjoan Playrunin. Olemme laskeneet Teemun kanssa joen kolme vuotta sitten ja tiedossa oli takuuvarmaa hauskaa downriver freestyleä ja muutamia kivoja peliaaltoja. Creekkipaatit jätettin hetkeksi huilaamaan ja matkaan lähdettiin freestylekajakeilla. Sjoalle oli  myös saapunut Tuomas Vaarala ja Kristiina Anttila jotka lähtivät mukaan laskemaan.
Pätkä oli todella mukavaa melontaa ja temppuilua. Mukavaa vaihtelua kun ei tarvitse pelätä koko ajan. Valitettavasti huhut pitivät paikkansa ja pätkän helmi, Jölgenin aalto ei toimi enään. Muutamia muita aaltoja löytyi kuitenkin ja hauskaa pidettiin myös faukstadin hontossa.
Laadukas pätkä, kivaa aallokkoa ja mukavaa surffailua. Arvio selkeä 4/5.

Setninga:
Toisena päivänä Sjoalla lähdimme melomaan Setningan. Joki oli 13 kilometriä pitkä, mutta pätkä meni nopeasti sillä kajakista ei tarvinnut nousta kertaakaan matkan aikana. Alkupuolella joki kaventui pieneen kanjoniin muutaman kilometrin ajaksi ja tämä oli joen hauskin osa. Ei pahoja kuolemanhonttoja mutta kivaa teknistä melontaa. Sitten joki leveni ja loppu olikin sitten melko tylsää II-luokan "retkimelontaa" jota olisi melonut inkkarillakin. Ei ihan sitä mitä me haemme tältä reissulta. Arvio joesta laski loppua kohden kokoajan, lopulta arvio 2/5. Jos joki olisi jatkunut kapeana kauemmin, arvio olisi noussut varmasti.

Kuvia näistä pätkistä ei valitettavasti ole.

Kommentit