Avajaishuumaa ja urheilujuomaa



Keskiviikkona illalla olivat suomalaisten viimeiset tiimitreenit juuri ennen avajaisten alkua. Treenien jälkeen pikainen virkistäytyminen joessa, edustusasut päälle ja kohti raatihuonetta. Avajaiset baijerilaiseen tapaan olivat melkoinen kokemus! Aluksi vuorossa oli perinteinen marssi joukkueittain Magdalenan aukiolle, jossa joukkueet esiteltiin yleisölle. Kuuntelimme kaupunginjohtajan ja muiden silmäätekevien puheet ja sitten tarjolla oli tervetuliaisdrinkit baijerilaiseen tyyliin - olutta ja bretzeleitä! Onneksi vettäkin oli tarjolla pyynnöstä!





Alkutervehdyksen jälkeen alkoi varsinainen meininki. Järjestäydyimme uudelleen joukkueittain osaksi Plattlingin Volkfestin avajaismarssia. Olo oli kuin Liisalla ihmemaassa, kun katsoimme marssille osallistuvia 2000 mitä eriskummallisinta ilmestystä. Oli lederhoseja, napatanssijoita, keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita miehiä ja naisia, olutkärryjä vetäviä hevosia, palveluskoiria ja ties mitä! Kadunvarret olivat täynnä hurraavia ja makeisia heittäviä ihmisiä ja pubien edestä tyrkytettiin huurteisia olutpulloja marssijoille.




Kulkue päättyi varsinaiselle Volkfestin festarialueelle valtavaan telttaan, jossa meno oli kuin Octoberfestissä konsanaan. Nahkahousuinen bändi soitti juomalauluja ja juhlatuulella oleva yleisö nosteli tasaiseen tahtiin litran kokoisia kolpakoita. Myös urheilijoille oli varattu sapuskaksi wurstia ja ranskanperunoita kera litran oluttuopin! Näillä eväillä olisi sitten pitänyt valmistautua seuraavan aamuna kahdeksalta alkaviin kisoihin. Sanomattakin on selvää, että passasimme baijerilaiseen tapaan valtoimenaan virtaavan oluen houkutukset, söimme tarjotut sapuskat ja siirryimme purkamaan orastavaa kisajännitystä festarialueella olevaan tivoliin ennen virkistävää kävelyä takaisin leiriin.







Voihan vedenkorkeus!


Ensimmäinen kisapäivä koitti sumuisena ja vielä aamukuuden aikaan, kaksi tuntia ennen kisojen alkua, kisapaikka ja leiri olivat aamu-usvan keskellä petollisen rauhallisia. Korkeana virtaavalla joella näkyi tuttu hahmo hakemassa tuntumaa ennen kisojen alkua.

Seitsemän aikaan alkoi leirissä vipinä. Kisajännitys väreili käsin kosketeltavana näennäisen rauhallisuuden alla, kun joukkue kävi toteamassa veden nousseen edellisen päivän treeneistä ja kisahonton vaikuttavan varsin haastavalta. Tuhdit aamupalat leirissä ja seuraamaan miesten pari ensimmäistä hiittiä ennen kuin pojat lähtivät lämmittelemään omia suorituksiaan varten. Kanssakilpailijoiden suoritusten seuraaminen vahvisti aallon olevan helposti huuhtova ja edellyttävän tarkkuutta liikkeiden ländäämisessä.





Suomen Tuomas ja Vili meloivat kuudennessa hiitissä ja Visa seitsemännessä. Tuomas lähti hakemaan ekalla runilla perusvarmaa suoritusta ja onnistui kohtuullisesti, vaikka runi menikin vähän hätäilyksi. Tuomas huuhtoutui space godzillasta, mutta pääsi nopeasti takaisin aaltoon ja ehti tehdä liikkeen uudelleen. Ensimmäisen runin toistaminen olisi riittänyt paikkaan neljännesvälierissä, mutta toinen runi epäonnistui täysin. Tuomas koitti hakea suorituspaikkaa hontossa, mutta aika kului ja keulan upotukset eivät ottaneet onnistuakseen, vaikka harjoituksissa melonta oli ollut tasaisen varmaa koko alkuviikon. Tuomas päätyi sijalle 28. pisteillä 470 (350/120)





Seuraavan tulilla oli Vili, joka ei saanut melontaa kulkemaan kummallakaan runilla harjoitusten tasolla ja päätyi sijalle 38. pisteillä 290 (170/120).





Korkean veden aiheuttamista haasteista huolimatta Visa ei halunnut lähteä muuttamaan pari viikkoa hiottua kisaruniaan, vaikka jo edellisen päivän korkealla vedellä melotut tiimitreenit tuntuivat nihkeiltä. Määrätietoisesti treenannut ja harjoituksissa todella vahvoja suorituksia esittänyt Visa epäonnistui ensimmäisessä runissa täysin ja sai pisteet vain mc nastysta ja voltista. Toinen runi lähti liikkeelle hyvin, mutta loppui huuhtoutumiseen hieman ennen runin loppua. Pisteet tulivat kahdesta mäkkäristä ja voltista. Visa sijoittui Suomen miehistä korkeimmalle, sijalle 26. pisteillä 550 (190/360). Kaikkien suomalaismiesten putoaminen neljännesvälierien ulkopuolelle on kieltämättä karvas pettymys. Alin neljännesvälieriin riittänyt pistemäärä oli 630.





Anni avasi naisten sarjan ja lähti hakemaan jatkopaikkaa laittamalla peliin kaiken. Harmillisesti vasurin mäkkäri, godzillat ja splitti eivät onnistuneet puhtaasti ja pisteitä tuli vain voltista ja spinnistä. Toinen runi lähti liikkeelle paremmin, mutta tälläkään kertaa mäkkäreistä ei tullut pisteitä. Todella ilmava voltti onnistui hienosti ja tuotti yhdeltä tuomarilta huge-pisteet. Anni putosi aallosta godzillan ländäyksessä eikä ehtinyt enää takaisin aaltoon ennen summeria. Lopullinen sijoitus 11. Pisteet 186,67 (70/116,67).




Jonna lähti ensimmäisellä runilla liikkeelle varmalla ilmavoltilla, joka onnistui hyvin. Voltin jälkeen oli täydellinen paikka godzillalle, jonka ländäys huuhtoi Jonnan aallosta. Melottuaan takaisin aaltoon Jonna teki spinnin ja haki paikkaa uudelle godzillalle, mutta  huuhtoutui uudestaan aallosta. Toiseen runiin Jonna lähti rennommin ja haki alkuun uudelleen varmaa volttia, mutta huuhtoutui aallosta. Huuhtoutumisen jälkeen oli jatkettava tulos tai ulos -mentaliteetilla ja Jonna teki mäkkärin, joka toi pisteet vain kahdelta tuomarilta, sitten Jonna haki paikkaa voltille, mutta huuhtoutui uudelleen aallosta. Jonnan lopullinen sijoitus oli 12. pisteillä 180 (100/80).





Paula näytti kivenkovat kisahermonsa toisessa hiitissä ja teki heti ensimmäisessä runissa todella tyylikkään mc nastyn ja ilmavan voltin. Toinen runi lähti liikkeelle vielä vahvemmin ja Paula läväytteli kellontarkasti näyttävät mc nastyt, godzillat ja voltit sisään. Paula varmisti paikan semifinaaleihin sijoituksella 8. pistein 420 (173.33/246.67). Alkuerien alin semifinaaleihin riittänyt pistemäärä oli 356.



Naisten semifinaalit


Perjantaina koko muu joukkue siirtyi hyvissä ajoin kisakatsomoon kannustamaan ainoaan jatkoon melonutta suomalaista, Paulaa, huippusuorituksiin. Vahvistukseksi kannustusjoukkoihin saimme Vilin perheen sekä suomalais-saksalaisen perheen johon tutustuimme avajaisissa. Vesi oli laskenut huomattavasti torstain tasosta ja jopa aamulla melotuista miesten neljännesvälieristä. Semifinaalit , melottiin käänteisessä järjestyksessä, joten alkuerissä kahdeksanneksi sijoittunut Paula meloi ensimmäisen hiitin kolmantena. Paulan ensimmäinen runi oli huuhtoutumisesta huolimatta todella hyvä ja pisteitä ropisi 280. Toisella runilla liikkeet eivät pysyneet yhtä hyvin aallossa ja pistesaldo jäi 90:een. Paula oli ensimmäisen hiitin jälkeen neljäntenä ja sijoittui lopulta kahdeksanneksi.
 
Kisojen tuloslistat löytyvät osoitteesta: http://www.plattling-freestyle.com/results/


Kommentit