Uutta ja vanhaa vertailussa

Kun EM-kisamatkalta ei tullut muita kotiintuomisia, niin päätin tuoda itselleni uuden kajakin. Kilpavarustelun huippua tuntuu nyt olevan mahdollisimman kevyt ja mieluiten kuitukajakki, niin sellainen piti minunkin saada. Paatti on vain minulle uusi, mutta yllättävän hyväkuntoinen käytetyksi. Ensituntuma VAJDA BEAST kajakista oli hyvin liukas ja nopea.
Nätti näkymä kajakista katsottuna
Selfietikku olisi ollut tarpeen koko kuvan ja melojankin kuvaan saamiseksi
Aaltoliikkeissä en juuri huomannut eroa kajakin muodosta johtuen, mutta toki uusi kajakki oli kevyempi liikutella. Ja kyllä kevyempi kajakki pysyy aallossa paremmin, vaikka tippuu sekin sieltä, kun tekee virheen. Honttoliikkeitä sen sijaan on aika erilainen tehdä VAJDALLA JITSUUN verrattuna. Ensimmäisellä kerralla kärrynpyörät ja splitwheelit tuntuivat niin hankalilta, että melkein jo päätin meloa SM-kisat vielä Jitsulla. Toisella kerralla pääsin paremmin tutuksi Vajdan kanssa, jonka kantti on selvästi terävämpi ja korkeampi. Kärrynpyörässä upotuskulma on tarkempi ja upotus alkaa terävämmin, mutta liikkeen jatkamisessa tuntuu olevan enemmän aikaa. Vaikka Jitsussakin on kanttia, on sen muotoilu kuitenkin sen varran pyöristetty, että esim. kärrynpyörässä liike tuntuu sulavammalta. Kun olen reilun kolmen vuoden ajan melonut Jitsulla, tuntuu se todella kotoisalta ja tuntuu sopivan minun melontatyylille paremmin, mutta Vajdakin tuntuu kerta kerralta paremmalta. Jitsusta en silti aio luopua, en ainakaan ennen kuin mahdollisesti joskus tulevaisuudessa, jos markkinoille tulee uusi selvästi parempi malli.
Uusi lelu Neitikoskella
Jitsu kotona, ihan en saanut samaa kuvakulmaa
Plattlingissa Vajdaa testaamassa
Tärkein kysymys jää vielä avoimeksi ja kilpasiskoille jännitettäväksi; kummalla kajakilla melon SM-kisat? Sitä en tiedä vielä itsekään.

Kommentit