Esittely: Olli Nyrhilä


Saarikoski Muonio Kuva Visa Rahkola

Nimi: Olli Nyrhilä
Synt: 26.05.1988
Kotipaikka: Kontiolahti
Seura: Kyrönjoen Koskihäjyt
Kajakit:Guigui Helixir 2018 M custom carbon, Jackson Rockstar M '14 competition, Waka Tutea, Rainbow Oasis (en tiedä sijaintia tällä hetkellä)

Milloin aloitit melonnan ja miten: Aloitin melonnan nähtyä entisen maajoukkuemelojan Niskasen Juhon tekevän eskimoita kajakillaan partioleirillä. 15- vuotiaana ostin kesätyörahoilla ensimmäisen kajakin, jolla meloin pari vuotta kotijoella Lapualla. Koskimelonta alkoi 17 vuotiaana Tuomas Kaukolan ja Samuli Suokon koskikurssilta. Kurssilla opin koskimelontaa ja lisäksi tuli tehtyä ensimmäinen eskimopyörähdys.


Kurssin jälkeen Niskasen Juho palasi vaihdosta ja tuli samalle luokalle Lapuan lukioon. Syksyllä olin jo kellomiehenä Kinkkubingon perinteisissä syyskisoissa. Tuolloin kontista tai Kohinasta ei ollut mitään tietoa ja koko Suomen melojat oli yhtä suurta perhettä, kaikki osallistuivat kilpailuihin ja järjestivät niitä, sekä jokaisesta kärrynpyörästä sai pisteet. Kannustava ilmapiiri, saman ikäiset kaverit ja rento meininki veti mukanaan. Ennen kuin sain oman ajokortin, Kaukolan hiacen takapenkille tuli useita kymmeniä kertoja kiivettyä kajakkien sekaan. Reissut veivät lähinnä Etelä-Pohjanmaan jokien lisäksi Torniojoen Matkakoskelle ja Neitikoskelle ja siitä nämä reissut on jatkuneet ympäri pohjoismaita.
Koulutukselta olen proviisori ja jo ensimmäinen apteekkiharjoittelu suuntautui Lieksaan ihan vain melontapaikkojen perusteella. Vaikka Lieksa on meille liikaa, niin vierähti Neitikosken läheisyydessä melkein vuosikymmen, eikä kyseinen Suomalaisen melonnan mecca ole vieläkään liian kaukana iltasetille töiden jälkeen.

Suosikki melontapaikat: Saarikosken aalto Muoniossa, Matkakosken niskahontto sekä Ruotsin puolen aalto, Tykkään myös muista ei väkivaltaisista, mutta voimakkaista hontoista ja aalloista Suomessa ja Ruotsissa. Neitikoskessa on tullut paljon melottua, mutta en oikein pidä sen puolittaisesta aaltomaisuudesta. Aallossa pitää olla vihreä laukaisualusta ja honttoon pitää keula upota ilman voiman käyttöä. Laskupätkistä helpon nelosen read and run pätkät on minun mieleen.

Matkakoski Tornionjoko Kuva Jarkko Hautamäki

Muut harrastukset: Hiihto (sekä väkisin että vapaasti ylä- ja alamäkiin), pyöräily (sekä maantiellä että maastossa) ja sisäkiipeily (sekä köydellä että boulderina)

Miksi koskimelonta: Pieni jännitys oli alkuun viehättävää koskia meloessa. Uuden oppiminen ja luonnon voimasta oman pienuuden kokeminen viehättää vieläkin. Lisäksi yhteinen kärvistely kylmässä ja märässä hyvien ystävien kanssa vetää aina uuteen reissuun.

Melonnalliset tavoitteet: Henkilökohtaisesti kansainvälinen menestys ja 1000 pisteen rikkominen yhdellä surffilla, sekä koulutuksen ja kurssituksen lisääminen kaikille freestylemelojille Suomessa toimilla freestylejaostossa.

Allekirjoittanut sekä Tuomas Kaukola Kelokurkkion aallossa. Kajakkeina kaksi klassikkoa RPM ja XXX

Saavutukset:
SM 3. K1M -19
SM 3. K1M -18

Neitikoski


Kommentit