Rusketusrajat

Moikka!

Catalonian aurinko lämmittää ja Sortin kisakylä kuhisee melojista. Miljoonabudjetilla rakennettu koski on kokonaisuudessaan hieno, vaikka itse olisimme suunnitellut kokonaisuuden erilailla. Lopputulos näyttää katsojan silmään hulppealta, kisa-alue miellyttää varmasti katsojia sekä mediaa, mutta monen melojan mielestä samalla rahalla olisi tehnyt useammankin spotin, ja itse kisahontto voisi olla parempi. Kuten pojat jo edellisessä blogitekstissä sivusivat, kisahontto on lähes kaikkien melojien mielestä todella haastava monellakin tapaa. Paikan hakeminen hontossa on vaikeaa, liikkeet tulee tehdä tarkasti jotta ne pysyisivät hontossa sisällä, upotukset tuottavat harmaita hiuksia ja kajakin korjaustöitä riittää itsekullakin. Katsomospekulaatioiden mukaan kisojen pistemäärät tulevat jäämään huomattavasti pienemmiksi kuin edellisissä MM-kilpailuissa. Toki tiimitreenejä on vielä jäljellä, ja Jason Craigin juniori Camp on vasta alussa..

Visa saapui kisakylään myöhään viime viikon tiistaina. Melontapäiviä on siis alla jo kuusi, mutta surffeja lähes yhtä monta :D. ''Komppaan toki muita melojia siinä, että spotti on tosi vaikea, ja varsinkin itselleni helpot asiat kuten paikan haku tuottaa ongelmia. Huuhtoutua saattaa mitä kummallisimmista paikoista, ja tietynlaisten rutiinien rakentaminen on mielestäni haastavaa. Aion kuitenkin pitää mieleni virkeänä, lähtemättä spotin manailuun mukaan, sillä siitä ei omaan suoritukseeni lisäpisteitä saa. Oma melontatyylini ei varmasti istu kaikista parhaiten kyseiseen honttoon, mutta sitä mieltä on kaikki muutkin. Uskon että suomalaiset melojat ovat jossain määrin onnekkaita sillä spotissa on kuitenkin pieniä vivahteita Neitikoskesta. Spotti on kaikille sama ja se sopii minulle hyvin. Jos edellisten MM-kisojen (Argentiina 2017) kisaspotille annoin kouluarvosanaksi 9, tälle annan 6. Kaikista hauskinta on tosiaan se, että järjestäjilla oli käytössään 900 000 euroa, ja vuosi aikaa, ja lopputulos saatiin valmiiksi muutama päivä sitten, eikä se miellytä lähes ketään :D! Tämä kuulostaa toki absurdilta, emmekä varmasti tiedä kaikkia asioita projektin takaa, mutta tältä se näyttää urheilijan silmin.''

Tiimitreenit alkoivat eilen maanantaina ja jatkuvat aina tämän viikon sunnuntaihin asti. Lähes koskaan aikaisemmin emme ole tiimitreenejä odottaneet, sillä niiden alkamisesta tietää että kisat todella ovat nurkan takana. Täällä kuitenkin joki on säännöstelty, joten melonta-aikaa ei ole vuorokauden ympäri, vaan noin 8 tuntia päivässä. Tämä tarkoitti viime viikon osalta sitä, että alle 20 melojan jonoja ei oikeastaan löytynyt. Viiden surffin setti oli pituudeltaan noin kaksi tuntia. Nyt tiimitreenien alettua kaikki kilpailijat säästävät paljon aikaa, sillä jokainen maa treenaa noin puoli tuntia päivässä, ja muuten koskeen ei ole mitään asiaa. Suomen ensimmäiset tiimitreenit ovat takana päin, ja fiilis niistä on pirteä!

Tällä hetkellä Suomen joukkueesta paikalla ovat Visa, Tuomas, Anni, Turkka, Tuisku ja Riina. Olli ja Paula saapuvat loppuviikosta.

Joukkueemme juniorit osallistuivat myös ICF:n järjestämälle Juniori Campille. Leirin päävetäjänä toimii Jenkkimeloja Jason Craig (junnu maailmanmestari vuodelta 2009 15-vuotiaana) ja apuohjaajana Meksikolainen Poncho.

Eilen kävimme myös koeajamassa joen toisen pelihonton, joka löytyy kisaspotin yläpuolelta Slalom radalta. Oriols hole niminen pelipaikka oli oikein mukava pieni hontto, jossa melontatuntuman ylläpitäminen on enemmän kuin mahdollista.

Katsomopaikkoja on arviolta noin 500 ja katsomot löytyvät molemmin puolin jokea.

Visa valmistautuu tiimitreeneihin.

Clean loop ilman pohjakosketusta on vaikea, mutta ei mahdoton.

Turkka ja air spin.

Tuisku ponnistaa Space Gotzillaan.

Rusketusrajat.

Kameran takana Markku.

Terkuin,
Visa



Kommentit