Tammikuu: Peruskuntoa vai lajitreeniä?

Peruskuntoa vai lajitreeniä? Vastaus: Molempia.

Tammikuu. Kuukausi joka on varmasti monen melojan (ja muidenkin kesälajien urheilijoiden) almanakkaan punakynällä merkattu osaksi peruskuntokautta. Kuukausi jonka keskilämpötilan tulisi olla -20. Kuukausi jolloin virtaamakäyriä ei  tarvitse seurata, sekä edellisen takia, mutta myös hyydepatojen ja jääkannen takia.

2020 toi tullessaan paljon uutta, myös melontamahdollisuudet ainakin tähän asti talvea. Kymijoki on virtaamaltaan noussut moninkertaiseksi vuoden keskiarvoihin verrattuna ja lämpömittari käy harvoin miinuksen puolella. Vaikka teoreettiset mahdollisuudet täysipäiväiselle lajiharjoittelulle olisi, on harjoittelun painopiste silti tällä hetkellä fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä. Olisi kuitenkin hölmöä tiputtaa lajiharjoittelu kokonaan pois viikko-ohjelmasta, kun siihen on kuitenkin mahdollisuus.

Talvi on suurimmalle osalle koskimelontakansaa aikaa, jolloin keskitytään tovi toisiin asioihin, virkistetään ajatuksia jollakin muilla konstein kuin kajakista käsin. Tämä tarkoittaa usein myös sitä, että talvi on aikaa, jolloin tasoeroa muihin melojiin voi joko kuroa kiinni, tai antaa lisää. Toisen mielestäni merkittävän talvimelonnasta saadun edun huomaa vasta lajikauden alkaessa. Mikäli talvella pitää 3 kuukauden ''melontapaaston'' on lajiharjoittelun aloittaminen keväällä melkolailla haastavaa. Kroppa on unohtanut miltä melonta tuntuu, lihakset ja hermosto on rasituksesta ihmeissään, talven aikana tehdyn fyysisen harjoittelun siirtovaikutukset melontaan on vaikea havaita ja mikä kamalilta, melonnasta ei meinaa kovasta yrittämisestä huolimatta tulla yhtikäs mitään. Näin ollen kevään ensimmäiset viikot menee raa'asti totutteluun. Näitä asioita kun peilaa vaihtoehtoon, jossa kevään tullen melonta tuntuu heti ensimmäisistä lajitreeneistä lähtien pirteältä, on mielestäni hyvinkin helppo meloa välillä myös rukkaset kädessä ja kokomyssy päässä!

Kymijoki on todellakin tarjonnut parastaan jo pidemmän aikaa! Viimeiset viikot olemme meloneet Annin, Tuomaksen ja vierailevien tähtien kanssa Hirvikosken Moose's holea, sekä Koivukosken honttoa. Molemmat spotit ovat vaikeusasteeltaan melko haastavia, mutta samalla monipuolisia. 1000 pisteen surffeja ei tule jokaisella, eikä edes joka toisella yrityksellä. Pitämällä treenien sisällön yksinkertaisena ja mielen virkeänä on kuitenkin mahdotonta välttyä onnistumisen tuntemuksilta. Oma teemani melonnan suhteen näin talvikautena/peruskuntokautena on pitää melontatuntumaa yllä. Täysin uusia liikkeitä, komboja ja kovia runeja treenataan sitten kun fasiliteetit tulevat enemmän vastaan :).

Tänään käytiin Koivukoskella;

Anni Koivukoskella.

Visa, cleanblunt

Tauko

Moni ei usko, mutta kuvaa ei ole muokattu. Se on rakkaat ystävät AURINKO! (ja Tuomas)


Visa, blunt


Hyviä treenejä!
Terkuin, Visa


Kommentit