''Kolmas kerta toden sanoo''

Kova työ palkitaan.

Vettä on sadellut Etelä-Suomessa koko talven säännöllisen epäsäännöllisesti, silloin tällöin ja vähän väliä. Viimeisinä viikkoina sitä on kuitenkin tullut kuin sangosta kaataen. Helmikuun puolen välin rankkasateet nostivat Etelä-Suomen virtaamakäyrät räjähdysmäiseen nousuun. Tämä antoi hyvän mahdollisuuden metsästää uusia treenikohteita täältä Etelästä.


Kurkishontossa vesi oli kirkasta
Maanataina suunnattiin Tuomaksen kanssa Siuntionjoelle katsastamaan viikon ensimmäinen spotti. Kurkishontoksi kutsuttua stopparia oli melottu pienemmillä virtaamilla, ja usko sen toimimiseen isommalla virtaamalla oli suuri. Rannalta käsin spotti näytti hyvältä, mutta totuus oli toinen. Tuomas teki ekalla surffilla testiksi kärryn.. Perä endi upposi noin 20cm jonka jälkeen vastassa oli peruskallio. Kurkkis oli siis korkeasta virtaamasta huolimatta aivan liian matala kaikkeen muuhun kuin spinnailuun.Bubble water
Keskiviikkona kohteena oli Kouvolan Kuusankoski, jossa voimalaitoksen luukut olivat auki. Tiedossamme oli yksi harjoitteluun soveltuva stoppari, joka löytyy kosken alapäästä. Hontto näytti kuitenkin edellisen tapaan hieman matalalta ja vinolta, joten totesimme että nyt kun valinnan varaa kerrankin on, niin ajellaankin testaamisen sijasta Hirvikoskelle melomaan hyväksi osoittautunutta vanhaa tuttua; Lachine aaltoa!
Perjantaina käänsimme katseet takaisin Kymijoelle. Tarkoituksena oli mennä katsastamaan Kultaan kosket, jotka sijaitsevat muutaman kilometrin ylävirtaan Pernoon koskilta. Historian vapinaa oli sinällään ilmassa, sillä meikäläisen ura on saanut Kultaalta alkunsa noin 15 vuotta sitten, ja nyt heti perään olimme jälleen matkalla sinne. Lisäksi Tuomas, joka tituleeraa itsensä Suomen ammattitaitoisimmaksi freestylemelontapaikkatietäjäksi, ei ollut IKINÄ käynyt kultaalla melomassa (vrt. Sami Jauhojärvi ei olisi ikinä hiihtänyt Kuusamossa). Kamoja vaihdettaessa taisi jompi kumpi tokaista että ''kolmas kerta toden sanoo''. Hymy oli herkässä kun huomasimme ainaisesti matalana pidetyssä Kultaan stopparissa riittävän syvyyttä. Pohjakosketuksilta ei kokonaan pysty välttymään, mutta siitä huolimatta jokainen honttoliike on mielestämme mahdollinen, joskaan ei helppo. Stoppari on melko hidas ja voimaton, joka tarkoittaa sitä, että mikäli liikkeitä haluaa onnistuneesti suorittaa, tulisi tehoja löytyä myös hiukan melojasta. Liikeratojen harjoitteluun paikka on loistava ja akanvirtakin on melkolailla hyvä!

Lauantaina Tuomas kävi huitaisemassa Koivukoski-Lankkari pätkän ja meikäläinen valmisteli miljoonan pisteen runia hallikisoihin. Sunnuntaina paineltiin takaisin Kultaalle nauttimaan raikkaasta kevät säästä! Viiden melontapäivän viikko näin helmikuussa on perjaatteessa ihan OK :D.

Tässä pari ruutua Kultaalta:

Visa ja voltti

Cartwheels for the days

Tupun lunari


Palaillaan,
Visa

Kommentit