Esittely: Turkka Mutikainen

Blogiesittely:

-Turkka Mutikainen

-Tapiolan lukio musiikkilinja

-Synt 17.5.2004

-kotipaikka: Espoo

-Seura: Kohina, Espoon eskimot

-Paatti: Rockstar M 2016


Aloitin melonnan jo 5-vuotiaana perheen kesäisten melontaretkien merkeissä, mutta koskessa olin ensimmäistä kertaa noin 2. luokkalaisena, kun isäni vei minut ja isoveljeni Pernoon koskille melomaan Kohinan kaksikolla. Tormilla aaltojen läpäisy, ja niistä ulos pomppaaminen tuntui niin siistiltä, että sitä piti kokeilla uudestaan. Isä ei kuitenkaan jaksanut raahata minua kovin montaa kertaa kaksikon ainoana melojana Tormivirralle asti, vaan jouduin itse räpeltämään itseni kauhean pitkän matkan ylävirtaan. (Suuri vääryys!)


Olin toki ollut mökin rannassa eskimoiden fusen kuskina jo ennen kaksikkokokeilua, mutta silloin kajakin perään oli sidottu laituriin johtava naru, jonka avulla paikallaan pyörivä poika voitiin tarvittaessa hinata rantaan.


Olin myös ollut monia vuosia eskimoiden hallivuoroilla niin uimassa kuin melomassakin.


Tuo ylin tarina on kuitenkin kaikista paras, joten kerron aina kaikille että aloitin silloin melonnan, vaikka vastaus ei olekaan niin yksinkertainen.



Sen jälkeen olen ollut monilla Kohinan junnuleireillä, ja jossakin vaiheessa Tuppu huomasi minut ja hinasi junnuringin leirille. 

Junnuleireillä sain uusia melontakavereita pari vuotta vanhemman ja sitäkin pelottavamman Miikan lisäksi.


Miten treenaan?

Yritän päästä melomaan mahdollisimman usein, mahdollisimman hyviin paikkoihin. Käytännössä se tarkoittaa mökiltä Pernoolle tai Lieksaan lähtöä niin usein kuin mahdollista. Toisaalta Lieksassakaan ei jaksa olla kerrallaan ainakaan kovin montaa viikkoa, joten kotonakin täytyy välillä käväistä.




Melontasettien jälkeen katson videolta, minkä kaiken tein väärin. Yritän korjata virheeni seuraavalla setillä. Yritän myös olla masentumatta sitä, että teen niin jumalattoman määrän virheitä.


Rannalla melonnan treenaaminen on ainakin tähän mennessä koostunut suurimmaksi osaksi lämmittelystä ja mielikuvaharjoittelusta. Lihaskunnon treenaaminen kuitenkin on jäänyt vähemmälle…


Muihin harrastuksiini kuuluu muun muassa lumilautailu, maastopyöräily, maantiepyöräily, lyömäsoittimet, trampoliinivoimistelu ja kilpailullinen videopelaaminen tietokoneella. Pyöräilyyn ja pelaamiseen menee varmaan eniten aikaa vuodessa, mutta oikeat tavoitteena ovat melonnassa.




Suosikkimelontapaikkojani ovat Neitikoski, Saarikoski (se Neitikosken lähellä oleva), Hirvikoski ja Vinssihontto. Lapin paikoista en uskalla sanoa mitään, sillä selkäni oli aika kipeä koko reissun ajan (olen käynyt Lapissa vain 2020 keväällä), joten en päässyt oikein nauttimaan mistään. 


Saavutukset:

Boatercross sm:

2017 k1m18 pronssi

20119 k1m18 pronssi

Freestyle:

2017 sm k1jr hopea

2018 sm k1jr hopea

2019 sm k1jr hopea

MM Sort 2019 k1jr 27.

(Tuisku oli 25. ja kisassa oli 40 osallistujaa)








Kommentit