Ei porinoita, mutta pientä parran pärinää

 Taas on muutama päivä mennyt Nottinghamin poikkeuksellisissa MM-kilpailuita varten tilatuissa olosuhteissa. Aurinko paistaa, vedenlaadun liikennevalot on keltaisella (ei puneisella) ja nahka palaa. Suomen tiimi sai tänään päätökseen ensimmäisen osan kaksiosaisesta Denis Newtonin MM-kilpailuihin valmistavasta maajoukkueleiristä. Leiri meni totuttuun tapaan omalla painollaan, tehtiin mitä kukin halusi tehdä. Jonot ovat kasvaneet entisestään ja esimerkiksi tänään iltasetille ei voinut jättää kameraa rannalle kuvaamaan videota, koska 30 min video ei riitä jonotuksen loppuun... onneksi Onnin videokamera kuvaa pitkään. Porukkaa on paikalla paljon ja tämä on kuitenkin pelin henki kisahontossa. Jos melontatunteja haluaisi kerryttää, niin on radalla kaksi muuta honttoa sekä pari pientä aaltoa, joissa voi viettää aikaa. Huomisesta alkaen melontaradan vuorot muuttuvat MM-kisoja edeltäväksi. Jokaisella melojalla, joka osallistuu MM-kilpailuihin, on yksi 60 minuutin melontavuoro päivässä kilpailuhontossa ja muuten voi varata vuoroja muulle radalle. Alkuun vuoroja pystyi varaamaan useita per päivä, mutta tällöin vuoroja ei riittänyt kaikille. Suomen tiimi varasi alkujaan kisahonttovuoroista iltamyöhään olevia jämävuoroja, vaikka varaussysteemi oli auennut vasta samana päivänä. Ilmeisesti he, joilla oli kuukausijäsenyys tai vuosijäsenyys radalle olivat pystyneet varaamaan vuoroja ilman lisämaksuja ja esimerkiski me Suomen tiimissä olevat varasimme vuoroja 7£/60 min taksalla. MM-melojille on kyllä kuukausitarjous 55£/kk voimassa, mutta sitä ei voinut netistä ostaa. Suomen tiimi sai kuitenkin vaihdettua jo maksetut vuorot kuukausijäsenyyteen, joten lisävuoroista ei ole tarvinnut maksaa. Myös tuplavuorojen poistojen jälkeen Suomen tiimi on saanut vaihdettua mörkovuorot aikaisempiin. Ehkä viime vuotisilta liskojen öiltä saatetaan välttyä...


Treenit kulkee joka kerta vähän paremmin ja kisasurffit alkaa muodostua, koska haastava kisahontto alkaa tulla melojille tutummaksi. Paikanhaku poikkeaa aikalailla hontossa kotona totuttuun ja kajakki vaeltaa helposti aallossa pitkän matkan yhtäkkiä. Lisäksi puolen tunnin odotus akanvirrassa ennen surffia vaatii totuttelua. Kisahontossa jo pari reissua ennen tätä retkeä melonut Visa kommentoi: "Veden ollessa matalammalla hontto on stabiilimpi ja vasemman käden liikkeitä on nyt helpompi tehdä". Muutenkin joukkueessa kaikesta huolimatta vallitsee positiivinen ilmapiiri. Niin kuin 15-vuotta sitten arvokisakävijä Tupi opasti Neitikosken akanvirrassa 20 hengen jonossa: "Porukassa on aina mukavampaa".

 Porukan nuoriso otti uutta kulmaa melontaa, sillä Onni lainasi ensimmäiseen settiin alleen Eric Jacksonin uuden Apexin ja Iia houkuteltiin kokeilemaan Squirttiä illalla. Saattaa olla, että naisten squirtin MM-kisoissa nähdään Suomalaista väriä. Huomisesta eteenpäin jonojen pitäisi lyhentyä ja MM-kisat alkavat olla jo aika lähellä!

Kommentit