Avajaisista, ensimmäisestä kilpailupäivästä, juniori naisista ja kaikesta muusta!

Nottinghamin MM-kisat starttasi tänään. Eilen oli avajaiset, mutta ekana lyhyt kertaus menneestä viikosta:

Koko tiimi saatiin kasaan tiistaina ensimmäisiä tiimitreenejä edeltävänä iltana. Ajattelimme olla rivissä vastaanottamassa bussilla saapuvia, paitsi Visa, joka oli nukkumassa.. Asemalle päästyämme, missään ei näkynyt ketään. Kohta soi puhelin ja Ville soitti kysyäkseen missä me olemme, kun he ovat majoituksemme edessä odottamassa. Bussi olikin aikataulua edellä, toisin kuin odotimme.

Tiimitreenit pyörähtivät käyntiin keskiviikkona. Vuoroa pääsimme tällä kertaa jakamaan saksalaisten kanssa. Kisahontto on haastava.

Onni tiimitreeneissä.

Vain juniorit kategoriassa keskiviikko-ilta meni seuraavanlaisesti: Turkka ja Tuuli haluavat meloa 20.00 alkavaa vapaata twini vuoroa. Me Onnin kanssa ollaan jo valmiita häipymään kämpille. Lopulta ei kuitenkaan melota, koska siitä joutuu maksamaan 7 puntaa ja alla oli jo tunnin inletti setti. Ilmoitimme, että lähdemme kämpille. Onnilta on akku loppu puhelimesta, multa loppuu kohta, Tuulilla ei puhelinta ja Turkalla ei nettiä. Lähimmälle bussipysäkille on siis matkaa noin 1,5km. Ei auta muu kuin kävellä. Pysäkille päästyämme harmiksemme huomasimme, että seuraava bussi saapuu puolen tunnin päästä. Puhelimessa 5% akkua, avaamme Google mapsin ja katsomme nopeimman reitin kämpille. Demokraattisen äänestyksen seurauksena päätämme lähteä kävelemään. Sattumoisin matkan varrelle osuu McDonald's, jossa pienen neuvottelun tuloksena, ja team leaderin puhelun jälkeen, tilasimme uberin. Korvakorun avulla saimme Onnin SIM kortin Turkan puhelimeen ja boom, meillä oli toimiva puhelin.

Seuraavana iltana mentiin myös vähän samalla meiningillä. Lähdin Onnin kanssa kämpille joskus neljän aikaan, sillä Turkka ja Tuuli halusivat jäädä vielä melomaan 20.00 alkavaa vuoroa. Lähdimme kuitenkin porukalla kohti LadyBayta, Turkka ja Tuuli metsästämään jotain ruokaa. Onnin kanssa jäätiin odottamaan uberia. Päästiin kyytiin ja vilkutettiin vaan ikkunasta ohi ajettaessa. Kohta Turkka soittaa, että hänellä on avaimet heidän kämppään. Ei tässä mitään. Päästiin kämpille. Onni tosin päätti lähteä kävelemään takaisin. Tällä välin Turkka ja Tuuli osallistuivat radalla pidettyyn ilmastotapahtumaan, missä pohdittiin, miten tällainen tapahtuma ja koko melontayhteisö voisi olla esimerkillinen ympäristömielessä.

Viimeisen tiimitreeniaamun aikataulu oli selvä. 6.30 herätys, 6.55 uber ja suunta kohti rataa, 7.55 kamat päällä ja lämmiteltynä vesille. (Paitsi Olli joka heräsi kuudelta, koska tarvitsi aikaa laittautumiseen, ja Visa, joka ei päässyt ylös sängystä ja näin ollen piti lepopäivän.)

Turkka kuvailee aamua: "Tänä päivänä oli ihan kauhea ketutus aamulla, ei yhtään huvittanut ja kaikki lihakset oli kipeenä ja olkapää rikki eli paskana. Eka surffi inletissä sattu olkapäähän, mutta kun vähän lämmitteli niin pystyi melomaan twinssiä ihan hyvin. Melonta meni ihan ookoosti, vaikka mä olin koko päivän miettiny että mä tekisin masistelu postin ig tarinaan siitä kuinka kaikkialle sattuu ja ei oo kivaa ja mä häviin Onnille. Ni en mä sitä kumminkaa tehny."

Onnin kommentti treeneistä: "Melonta on menny hyvin ja on ollut hauskaa. Vähän väsyttää kun on 2 viikkoa melontaa takana. Parin lepopäivän jälkee lähtee kisat varmaan aika näpäkästi."

Keskiaika teemaiset avajaiset järjestettiin sunnuntai iltana Nottinghamin linnassa. Puheiden jälkeen pääsimme muun muassa todistamaan ritarien kaksintaistelu turnausta (ja laskemaan liukumäkeä mini linnassa.) Avajaisten jälkeen suuntasimme koko joukkue pubiin.

Team Finland vm. 2022.

Ensimmäinen kisapäivä starttasi taas 6.30 herätyksellä. Minulla alkoi squirtin alkuerät 9.00 ja Tuuli halusi vielä meloa ennen iltapäivän kisaa. Omalta osalta en kisaa ehtinyt juuri jännittämään. Kahden tunnin treeneillä kisaamaan ja heittämällä semeihin. Peukku sille. Myös Onni urakoi Squirtin parissa. Onni taiteili itsensä upeasti 11. 

Komentteja Juniori naisten alkueristä ala Rahkola:

Tänään maanantaina melottiin myös juniori naisten alkuerät. Aamun vesisade oli vaihtunut auringonpaisteeseen ja siitäkös nuoret naiset innostuivat. Alkuerät oli minulle mieleenpainuva kokemus katsomon puolella, sillä taso oli kirjaimellisesti hurja. Tuuli Terni sai kunnian osallistua tähän valtaisaan alkuerä rutistukseen. Jatkopaikka jäi vielä odottamaan seuraavaa kertaa :). 

Tuuli valmistautuu suoritukseen.

Smile!


Freestylemelonnassa ollaan usein nähty se, että erävaiheet eivät ole kilpailun sisälläkään aina saman taisoisia. Sillä yksinkertaisesti välillä kilpailijoille sattuu keskimääräistä parempi päivä, ja tämä heijastuu myös tuloslistalle. Tämän päiväistä nuorten naisten showta ei mielestäni voi laittaa pelkästään hyvän päivän piikkiin. Alkuerien voittoon meloi Yhdysvaltojen Abby Holcombe kahden runin yhteispisteillä 1140. Nämä ovat juniori naisten sarjassa erittäin kovat pisteet, mutta merkille pantavaa oli hyvien suoritusten laajuus. Tuloksia alaspäin rullatessa pisteet eivät romahda oikeastaan missään vaiheessa. Alkuerien 5. Jasmin Stangl-Brachinkilla on pisteitä 620 ja top 10:iin eli semifinaaleihin kyseisessä sarjassa vaadittiin tänään valtavat 350 pistettä! Olemme pisteiden valossa hyvin kaukana niistä päivistä, kun juniori naisissa finaaleihin pääsi pelkällä voltilla tai kärrynpyörällä. Ajallisesti emme niinkään, sillä 2019 vuoden MM-kilpailuissa semifinaaleihin pääsi 50 pisteellä. Ja 2017 vuonna 2 pisteellä. Vuoden 2017 juniori naisten alkuerissä olisi ollut sijalla kaksi samoilla pisteillä kuin tänään sijalla kymmenen. Jaa, jätetään tilastonikkarointi tällä kertaa tähän. Sanomattakin selvää, että lajin kehitys ainakin kyseisessä sarjassa on silmin nähtävää. Hattu päästä ja kiitos showsta!

Loppuun vielä se kaikista tärkein: Nimittäin vedenlaatu ja siihen liittyvät askareet. Kilpailun järjestäjiä lainaten veden laatu on erittäin hyvä :)! Suomen tiimistä kukaan ei vielä ole kokenut Nottinghamin porinaa. kopkop.

-Iia & Visa

Kommentit