Amerikan yhdysvallat osa 1.

Hyvää iltapäivää rakkaat blogin ystävät. Tänään pääsette lukemaan kuulumisia Amerikan Yhdysvalloista. 

Aloitetaan kaikkein tärkeimmällä eli säätiedotuksella: 

-Ulkoilma: Pakahduttavan kuuma.

-Jokiveden lämpötila: =terapia-allas.

-Tuiskun & Onnin makuuhuone: Noin 75F.

-Visan & Miikan makuuhuone: Noin 60F.

Panam, Ambush

Sitten itse asiaan. Kuten pikkulinnut ovat saattaneet paljastaa, kilpaillaan Columbuksessa (Georgia) Chattahoochee -joella vuoden 2022 maailman cupit. Kilpailuja on kaksi ja ne melotaan molemmat samalla viikolla. Kilpailut melotaan luojan kiitos kahdessa eri lokaatiossa, jotka ovat noin muutaman kilsan päässä toisistaan. Ensimmäisenä vuorossa on Ambush Waven osakilpailu 3.-5.10 ja heti perään Good Waven osakilpailu 7.-9.10.

Suomen joukkueesta jalkeilla on nelipäinen nuorten miesten ryhmä: Visa, Miika, Tuisku ja Onni. Saavuimme kaikki paikalle viikko sitten maanantai-iltana. Joten nyt takana on reilu viikko elämää Amerikan Yhdysvalloissa. On pakko hehkuttaa, että pitkä matkustuspäivä sujui harvinaisen hyvin. Siis ihan oikeasti. Pariisin kautta lennot Atlantaan saapui ajallaan. Ja kentällä pienen odotuksen jälkeen meitä hakemassa oli kilpailunjärjestäjän hoitama bussikyyti. Bussilla päästiin koskelle, joka tosiaan sijaitsee Columbuksen keskustassa. Koskella meitä oli vastassa muutama järjestäjä, jotka toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi ja kysyi mihin he voisivat meidät viedä. Annettiin airbnb:n osoite ja seuraavaksi olimmekin jo asuntomme pihassa. Kajakkien kanssa matkustaminen tuottaa usein päänvaivaa, mutta kuten sanoin, tämä verrattain pitkä matka Vantaalta Columbukseen meni todella mallikaasti :)!

Chattahoocee joki on padottu. Ylävirrassa on suuri pato / voimalaitos, joka määrittelee joen virtaaman. Joessa virtaa vettä kokoajan, mutta suuren osan vuorokaudesta sitä on liian vähän kisapaikkojen toimimista ajatellen. Kisa-aallot ovat tähän asti toimineet useimmiten kello 14 ja 20 välillä. Good Waven kerrottu kilpailu virtaama on huomattavasti suurempi kuin Ambush Waven. Näin ollen kaikki melojat ovat lähes poikkeuksetta melomassa samaa aaltoa virtaamasta riippuen. Tähän asti jonot ovat olleet vielä ihan inhimillisiä, mutta on sanomattakin selvää, että jos vettä on vuorokaudessa keskimäärin noin 6 tuntia, niin halleluja viimeistään vuoden päästä MM-kilpailuissa kannattaa valmistautua vuosisadan jonoihin :). Mainittakoon myös, että vedenkorkeus ei ole ollut läheskään aina sitä mitä ollaan luvattu voimalaitokselta.

Kaiken kaikkiaan on kuitenkin tosi virkistävää käydä melomassa yhden spotin sijasta kahta. 

Koska melomaan pääsee vasta alkuiltapäivästä, ja ainakin toistaiseksi uni on maistunut VAIN noin kello kahdeksaan niin aamupäivälle jää mukavasti aikaa tehdä muita askareita. Ollaan käyty mm. lenkillä, punttisalilla, katseltu videoita ja tehty sudokuja. Ruokavuorot ovat toistaiseksi pyörineet Pariisissa hyväksi todettuun tapaan. Eli jokainen pääsee vuorollaan laittamaan kokkihattua päähän aamupalan ja päivällisen merkeissä. Tänään luvassa on tortilloja ala nuori Eronen.

Kilpailuipaikoista pari sanaa. Good Wavea ollaan melottu virtaamista johtuen selkeästi enemmän. Aalto on keskikokoinen, melko paljon murtuva ja kohtalaisen voimakas. Lähes jokaisessa surffissa näkyy pientä kontrolloimattomuutta, mikä todella tuo lisä mielenkiintoa melontaan. Aalto elää kohtalaisen paljon ja pohja on hieman pomputtava. Näin ollen mikäli aalto sen suo niin ilmaa lähtee ilahduttavan paljon. Vastapainoksi hyvän paikan saamiseksi joutuu välillä tekemään paljon töitä, eikä sitä siltikään välttämättä saa. Oman kokemuksen mukaan melko tarkka vedenkorkeudesta. Aalto "toimii" melko isolla ikkunalla, mutta ei ole mielestäni kovin kummoinen jos vettä ei ole tarpeeksi. Kisa-aalto vuoden 2023 MM-kilpailuille.

Gooooooood Wave.

Ambush on taas täysin eri puusta veistetty. Rauhallinen, hidas, stabiili aaltohontto. Lähes kaikki liikkeet vaativat paljon nopeutta melojalta, mutta aallon rauhallisuus antaa mahdollisuudet pisterikkaisiinkin runeihin.

Suomen joukkue on hyvillä fiiliksillä, treenit ovat sujuneet nousujohteisesti, mutta töitä riittää vielä!

Onni keskustelee tiimi kaverinsa kanssa Apexin toppauksista.
Lead in koski Good Waveen.

Loppuun muutamia huomioita Columbuksesta. Yhden viikon kokemuksella huomioita Columbuksesta:

-Ruokakauppaan keskipitkä matka, kauppa on kohtalaisen suuri, mutta valikoimiltaan huono ja hintataso mielestämme verratain kallis. Jättimarketteihin kuten Walmarttiin ei kävellen pääse matkan takia.

-Hanavesi maistuu poron k"#€lle.

-Kaupungissa on ihan hyvät kävelytiet, mutta ei niitä kukaan käytä.

-Kilpailunjärjestäjät sekä oikeastaan kaikki muutkin paikalliset joihin olemme törmänneet, ovat olleet erittäin vieraanvaraisia, tai ainakin pystyneet antamaan sellaisen kuvan meille juroille suomalaisille.

-Kaupungin miljöö on mukava, joki on lähellä ja, sitä käytetään aktiivisesti melontaa, kumilauttailuun ja muuhun virkistystoimintaan.Palataan,

Visa

Kommentit