Amerikan Yhdysvallat osa 2. Pian melotaan kilpaa!

 Päivää!

Toinen viikko Amerikan Yhdysvalloissa on taputeltu ja niin se vain on, että huomenna maanantaina 3.10. pyöräytetään ensimmäisen maailman-cupin alkuerät käyntiin!

Kirjaillaan kuitenkin alkuun hieman viikon kuulumisia. Ja blogin loppuun koitetaan lisätä muutama hyödyllinen linkki kilpailujen seuraamista varten.

Viikko on sujunut melko pitkälti samoissa merkeissä kuin edellinenkin; syöden, meloen ja lepäillen. Kuitenkin muutamia viikon highlighteja on syytä nostaa esiin. 

Visa Good Wavessa.
1. KFC. Kävimme testaamassa Alabaman puolella sijaitsevan pikaruokaravintolan. Arvosana 3,75/5. Eli aika hyvä! Painettiin "sandwich" ateriat eli kanahampurilaiset naamariin ja jatketiin matkaa. Suomessakin mäkkäreiden autokaistat lienee pikkuhiljaa vähän yleistyneet, mutta kyllä meitä täällä katseltiin taas kuin haamuja kun asteltiin pikaruokaravintolaan SISÄLLE. Ihan vapaaehtoisesti. Autoja oli pihassa pitkä jono, mutta kohtalaisen suuri sisätila oli kirjaimellisesti tyhjää täynnä.

Kentucky Fried Chicken. Phenix City, Alabama.

2. WALMART. Ollaan tähän asti hoidettu ruokaostokset pääsääntöisesti Piggly Wiggly nimisestä ruokakaupasta. Kaupan hyllyt pursuavat niin sanottua halppistavaraa, mutta jostain syystä kuitti kertoo joka kerta eri kieltä. Johtopäätöksemme on, että Piggly Wiggly on naamioitunut halppiskaupaksi, mutta ei sitä ole. Hyvä taktiikka. No, sitten asiaan, eli hyvät naiset herrat WALMART. Odotimme tätä päivää kuin kuuta nousevaa. Walmarttiin on matkaa kämpiltä noin 6km, joten ajattelimme käydä vuokraamassa fillarit melontakaupasta. Pyörävuokraamo oli kuitenkin mennyt jo kiinni, mutta jälleen tosi ystävällisesti yksi liikkeen työntekijöistä lähti kuskaamaan meitä kauppareissulle. Kyseinen Walmart oli ehkä hieman suurta Prismaa pienempi marketti, mutta kyllä se valikoima oli hieman eriluokkaa kuin tähän asti suosimassamme Piggly Wigglyssä. Päädyimme ostamaan ruokaa hieman isommalla kädellä, mutta silti hintalappu jäi edellisiä kauppareissuja pienemmäksi :D. Täällä kassatyöntekijä pakkaa ystävällisesti asiakkaan ostokset muovikasseihin, joita ei erityisemmin säästellä. Onni laski kämpille päästyämme muovikassien lukumäärän. Tekisi mieli laittaa joku arvonta pystyyn oikein arvanneiden kanssa. No, ei pistetä. Muovikasseja yhdeltä kauppareissulta tarttui mukaan kolmekymmentäyhdeksän (39) :DD. Anyways, Walmart oli edullinen ja valikoima hyvä. Joten jatkoon ja arvosanaksi 4,15/5. (Piggly Wiggly 1,5/5).

Walmart ostokset :).

3. VEDENKORKEUDET. Kuten ensimmäisessä blogissa vähän sivuttiin, niin vedenkorkeudet ovat tuottaneet pientä parran pärinää. Tähänastisen arvioin perusteellä Good Wave on sitä parempi, mitä enemmän vettä on. Aalto muuttuu veden noustessa vihreämmäksi ja foampile nousee hieman. Tämä helpottaa paikan hakemista huomattavasti, ja ilmaa liikkeisiin saa paremmin. Vaikka virtaaman on luvattu olevan 3 Unittia (=good wave kisa virtaama), niin se on usein jäänyt tämän alle. Näin ollen pitkien jonojen lisäksi aalto ei ole ollut kisakunnossa. Kahtena päivänä tehtiin ainakin omasta mielestämme Einstein tason älynväläys ja lähdettiin tällä vajaalla kolmen unitin virtaamalla Ambush wavelle, jonka kisavirtaama on 2 unittia. Onneksemme Ambush pelittää ihan hyvin isommallakin virtaamalla. Aallosta tulee hieman nopeampi ja paikoitellen reilusti pitävämpi, mutta perus elementit ovat kuitenkin yhteneväisiä. Ja onhan se mukavaa meloa kahdestaan tai nelistään Ambushia verrattuna 30 hengen jonoon Good Wavella ;). Vaikka Ambush aallon toiminta ikkuna on suurempi, niin silti eroavaisuuksia virtaamien välillä tietysti on. Mielestäni pieni ja suuri virtaama suosii helppojen aaltoliikkeiden lisäksi honttoliikkeitä kuten mäkkäreitä ja lunareita, kun taas keskivirtaama on kaikista aaltomaisin suosien myös haastavempia aaltoliikkeita kuten panameita ja airscrewejä. Keskivirtaama on myös huuhtovampi. Vedenkorkeuden vaihteluun kun lisätään se tosiasia, että melojien määrä on kasvanut huomattavasti ja vettä juoksutetaan edelleen hyvin lyhyt aika vuorokaudesta (esim. eilen ja tänään 4h) ovat jonot tietysti kasvaneet. Tämä koko rulianssi on aiheuttanut sitä kuuluisaa parran pärinää. Myös tiimitreenit peruttiin sen takia, koska samaa virtaamaa ei voitu luvata kaikille. Tiimitreeneillä jonottelu olisi ratkennut. No anyways, vedenkorkeuksiin emme pysty itse vaikuttamaan, joten pyrimme olemaan stressaamatta niistä.

Accreditointi tehty.

Joen varressa kulkevaan betoniseinään on painettu kuvia kilpailijoista.
Good Wavella on melojia niin pitkään kuin valoista aikaa ja vettä riittää.

Kärryn pakkaushommia. Ambush Wave sijaitsee muutaman kilometrin ylävirtaan Good Wavelta, joten sinne kuljetaan autolla. Takaisin tullaan meloen. 


Sitten linkkejä kilpailun seurantaan.

AIKATAULU. https://www.canoeicf.com/sites/default/files/cs_2.pdf

-Miesten alkuerät Ambush Wavella siis huomenna ma 3.10. Suomen aikaa klo 17.45-21.40. (Visa, Miika, Tuisku)

-Juniori miesten alkuerät klo 23.20 (Onni).

STREAMI. Tulee löytymään ICF:n Youtube kanavalta (Planet Canoe). Se on livelähetys, joten kun kisat huomenna alkavat, niin suuntaa ICF:n tubekanavalle ja klikkaa live auki. Linkkiä ei vielä ole.

TULOKSET. Tällä hetkellä tuloksien kerrotaan tulevan ICF:n omille sivuille. https://www.canoeicf.com/canoe-freestyle-world-cup/columbus-georgia-2022

FACEBOOK. Kisoilla on omat Facesivut, josta voipi löytyä infoa liittyen asiaan jos toiseen. https://www.facebook.com/ICF.World.Cup

Kaiken tämän jälkeen jos pistät seurantaan Fin freestylekayaking team Instagramissa ja Facebookissa sekä seurailet Suomen Melonta -ja Soutuliiton somea, niin luultavasti pysyt kärryillä.

Eipä tässä muuta tällä kertaa. Palaillaan!

Visa

Kommentit