Kilpailukauden avaus

Vappu-simat ovat monella vielä lasissa, mutta lienee syytä nostaa esiin muutama koskimelonta nosto kevään tiimoilta.

MYLLYKOSKI BIGWATER FESTIVAL

18. kertaa järjestetty Myllykosken kauden avaus kilpailu kasasi jälleen Nurmijärvelle mukavasti kilpailijoita sekä hyvän määrän katsojia! Freestylejoukkueesta kilpailuun osallistui Visa, Tuisku, Onni sekä Marjaana. Kilpailussa lasketaan kolme laskua, joista kaksi nopeinta lasketaan yhteen. Kärkipaikasta käytiin luonnollisesti tiukkaa kamppailua. Pitkän linjan slalom-meloja Leo laski ensimmäisellä kierroksella nopeimman ajan, mutta toisen kierroksen päätteeksi Visa siirtyi kilpailun johtoon. Leo pystyi kuitenkin lyömään vielä kolmannella laskulla lisää puita uuniin nousten jälleen kilpailun kärkeen. Visalla oli vielä mahdollisuus napata piikki paikka itselleen, mutta liian rohkea linjavalinta koitui tällä kertaa hänen kohtalokseen. Näin ollen kilpailu sai uuden voittajan; Onnittelut Leksalle! Toiseksi siis Visa ja kolmanneksi Saarijärven oma mies Tuisku Äänismaa. 

Myllykoski on omasta mielestäni yksi Suomen siisteimmistä kisoista. Ihan jo pelkän pitkän historian takia, mutta on siinä muutakin mageeta. Kisapätkä on oikeasti aika uniikki; Tekninen, nopea, toimii isolla virtaama haarukalla ja flättiä, sitä ei ole metriäkään. Kukapa ei tästä radasta tykkäisi. 

Pari faktaa Myllykoski Bigwater Festivaleista; Ensimmäinen kisa on järjestetty vuonna 2004. Kilpailijoita on ollut parhaimmillaan 44 useista eri maista mm. Venäjältä ja Sloveniasta. Jokaikinen vuosi on tullut vähintään yksi uinti. Idea kilpailun järjestämiseen on syntynyt siellä, missä kaikki hyvät ideat saavat alkunsa, eli Neitikosken iltanuotiolla. Huhujen mukaan nuotiolla on istunut Paavilaisen lisäksi muuan Heltola sekä Antman. Kilpailun pääpalkintona on Pizza. Eniten kisavoittoja on tietty Visalla (4x). Kolme voittoa on ainakin Tupilla ja Jussilla. Ei ole itsestäänselvää, että meillä on näin siisti kisa heti keväällä. Tämän tapahtuman takana seisoo yksi suomalainen koskimelonta-aktivisti, the one and only Antti Paavilainen. Kiitos huippukisoista, jälleen.FREESTYLEN SUOMI-CUP + KYMICROSS=KOSKIMELONNAN SUPERVIIKONLOPPU 6.-7-5-

Seuraavaa kisaviikonloppua ei onneksi tarvitse odotella pitkään, sillä freestylen kauden avaus melotaan Hirvikoskella 6.5. Tule paikalle katsomaan miten freestylen askelmerkit asetellaan tälle kaudelle. Koskimelonnan superviikonlopun kruunaa heti seuraavana päivänä kilpailtava Krossiliigan ensimmäinen osakilpailu; Kymikross. Kymikross on nimensä mukaisesti krossikilpailu, joka melotaan Langinkoskella.

Eipä muuta, nähdään vesillä!

-Visa

Kommentit