KOSKIMELONNAN SUPERVIIKONLOPPU

 Moi! Viikonloppuna todella oli tarjolla koskimelontaa koko rahalla. Aurinkoa, innokkaita melojia, hienoja kisasuorituksia ja ennenkaikkea hyvää fiilistä. Lauantaina polkaistiin freestylemelonnan Suomi-cup käytiin Hirvikoskella ja Sunnuntaina melottiin kilpaa Langinkoskella krossiliigan avauskilpailun merkeissä.

Freestylen Suomi-cup

Hirvikosken Lachine-aalto on tarjonnut meille viimeisen päälle kisaolosuhteet jo kaksi vuotta putkeen, joten odotukset olivat korkealla. Harmiksemme tämän kevään vedenkorkeudet eivät olleet aivan samaa luokkaa kuin edellisinä vuosina, ja Hirvikosken virtaama olikin kisapäivänä pelottavan alhainen (noin 170 kuutiota). Näin ollen aalto oli selkeästi viime vuosiin nähden pienempi ja monin kerroin haastavampi. Kisat saatiin kuitenkin kunnialla läpi ja hienoja runeja nähtiin useita. Positiivista oli myös runsas osallistuja määrä :). Kaikki maajoukkueen edustusjäsenet olivat myös viivalla!

Juniori tytöissä oli ilahduttavasti neljä kilpailijaa ja pisimmän korren vei varmoin ottein kirjaimellisesti kotikoskessaan kilpaillut Taru Terni. Juniori poikien kilpasarjaa ei tällä kertaa järjestetty, mutta Onni meloi miesten sarjassa hienot kisat sijoittuen uudella Apexillaan viidenneksi. Miesten sarjan voitosta käytiin tiukka kamppailu tutun taisteluparin Tuomas & Visa välillä. Tällä kertaa pidemmän korren vei ansaitusti Tuomas viiden pisteen turvin. Miesten sarjassa kolmanneksi meloi niin ikään tuttu kasvo maajoukkueesta Miika Sora Sorjonen. Miika otti podium-sijoituksen avosylin vastaan. Naisissa Anni hallitsi kilpailua. Alkuerissä Marjaana sekä Outi olivat hyvin Annin kintereillä, mutta finaalissa Anni näytti niin sanotusti kaapin paikan ja kirjasi olosuhteisiin nähden hurjat 277 pistettä, mikä olisi riittänyt mm. miesten sarjassa kolmanteen sijaan! Outi meloi itsensä hienosti toiseksi ja Marjaana kolmanneksi.

Suomi-cup lanseerasi myös uuden "päivän yllättäjä" -palkinnon. Raati on vastuussa sen jakamisesta ja nimensä mukaisesti tarkoituksena on valita kilpailija, joka on yllättänyt muut. Historian ensimmäisen "päivän yllättäjä" -palkinnon voitti Ville Eronen. 

Freestylen Suomi-cup jatkuu Tornionjoella 2.-4.6.

Kymikross

Kotimaassamme julkaistiin tänä kautena uusi kilpailusarja nimeltään krossiliiga. Kyseessä on kolmen osakilpailun mittainen koskikrossi kilpailusarja. Ensimmäinen osakilpailu melottiin Kymijoen Langinkoskella sunnuntaina 7.5. Freestylemaajoukkueesta oli jälleen hyvin porukkaa mukana kilpailussa. Jos ensimmäisessä freestylen Suomi-cupissa oli hyvin porukkaa, niin Kymikross oli kyllä jättimäinen menestys. Langinkoskella oli huimat 40 kilpailijaa mittelemässä parhaista laskulinjoista. Allekirjoittanut ei muista milloin viimeksi Suomalainen koskimelontakisa olisi vetänyt yhtä hyvin osallistujia. Langinkoskelle oli tehty hyvä kilparata, jossa oli yhteensä 5 porttia, jotka piti kiertää ennaltamääritetyllä tavalla. Krossikisoissa melotaan alkuun aikalasku yksin, jonka jälkeen alkaa neljän melojan krossilähdöt. Aina lähdön kaksi nopeinta melojaa selviävät seuraavalle kierrokselle kohti finaalia. Naisten finaalissa nähtiin tuttuja naamoja kun Marjaana ja Anni olivat taistelemassa kilpailun voitosta. Marjaana pystyi pitämään muut kilpakumppanit takanaan ja nappaaman kisan voiton. Anni ylitti maaliviivan toisena ja järjestävän seuran Kohinan Peppi kolmantena.

Miesten sarjassa finaaliin ylsivät Visa, Tuppu, Aarne ja Leksa. Asetelma oli selvä; freestylemelojat vastaan slalom-melojat. Mitenhän siinä mahtaisi käydä? Noh, Visa päätti järjestää niin sanotun torikokouksen pikimmiten lähtölaukauksen jälkeen. Kutsun hän lähetti Leolle ja Aarnelle. Kolmikon törmäillessä toisiinsa Tuomas käytti tilaisuuden hyväksi ja karkasi muilta. Kausalan Kläbo piti hiihtotermein monoa syönnillä seuraavat 2 minuuttia ja sehän riitti kilpailun voittoon. Visan vaivalla järjestämästä torikokouksesta lähdettiin kuitenkin järjestäjän mielestä hieman epäkunnioittavassa järjestyksessä (Leo, Aarne, Visa) kohti maalia. Leksa ylitti maaliviivan selkeänä kakkosena. Aarne ja Visa kamppailivat kolmannesta sijasta kalkkiviivoille asti, mutta ohitusta ei kuitenkaan nähty. Näin ollen Visalle jäi luu käteen ja Aarne nappasi itselleen kolmannen sijan.

Koskikrossi kisat saivat aikaan ainakin allekirjoittaneessa todella positiivisia fiiliksiä. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! 

Nähdään vesillä, 

Visa

Kommentit