Esittely: Anne Pantsar

Nimi: Anne Pantsar

Synt: 29.4.2006

Kotipaikka: Espoo

Seura: Kohina -koskimelonta ry

Kajakit: Guigui prod helixir 2018, Pyranha Burn S ja Exo Rexy
Neitikoskella treenaamassa (kuva: Julia Aho)


Milloin aloitit melonnan ja miten: 

Kajakissa istuin ensimmäistä kertaa 10-vuotiaana Kohinan junnukurssilla. Muistan, että pelkäsin koskessa aivan törkeästi, mutta virtaavassa vedessä oli jotain niin kiehtovaa, että melonta ei jäänyt vain kerran kokeiluksi. Ensimmäiset pari vuotta kävin isäni kanssa Pernoolla melomassa ja treenasin hallissa eskimokäännöstä. 


Siitä, että aloitin freestylemelonnan, saan kiittää monia ihmisiä. Isäni on tietenkin pääsyyllinen, koska hän sai minut kiinnostumaan koskimelonnasta, otti mukaan melontaretkille ja jaksoi opettaa välillä kiukuttelevaa ja vastaan inttävää Annea. Kuitenkin jossain vaiheessa kuvioihin astui muitakin melojia, jotka tarjosivat uusia haasteita. Jollain Visan laskumelontakurssilla hän mainitsi minulle freestylemelonnasta ja junnuleireistä, mutta en heti lämmennyt ajatukselle. Seuraavana vuonna päädyin kuitenkin ilmoittautumaan junnuleirille pienen suostuttelemisprosessin ja freestylemelonnasta innostumisen jälkeen.


Junnuleirillä tutustuin ikäisiini melojiin ja innostuin melonnasta toden teolla. Ensimmäisen junnuleirini jälkeen päädyin ilmoittautumaan kisoihin. Kisoissa tutustuin maajoukkuemelojiin, joista löytyi taas uusia ihmisiä potkimaan minua eteenpäin melonnassa.Ensimmäistä kertaa Neitikoskella

Miten treenaat: 

Kun vedet ovat sulia ja melomaan pääsee, yritän käydä melomassa niin usein kuin mahdollista. Kesälomalla saatan viettää pidempiäkin aikoja melontareissuilla, ja isääni lainaten minua tuskin näkyy kotona. 

Talvella melon hallissa ja käyn kuntosalilla.Muut harrastukset: 

Lentopallo ja käsityöt, välillä myös valokuvaan ja editoin videoitaSuosikki melontapaikat: 

Tietenkin ainakin tuttu ja turvallinen Neitikoski, varsinkin korkeammalla vedellä. Lapin Kelokurkkiosta pidin myös paljon. Lapissa keväällä 2023 (Kuva: Iia Vuorenpää)Melonnalliset tavoitteet: 

Meloa mahdollisimman monissa paikoissa ja kehittyä kokeneeksi melojaksi.

Pitää hauskaa ja potkia melontakavereitakin kehittymään. 

Oppia kestämään painetta paremmin ja lopettaa liika ajatteleminen ja epäröiminen meloessa.

Saavutukset:

2021  - Freestyle SM 3. K1N18


2022  - Freestyle SM 2. K1N18

Kommentit