Natural Games 2023

 Bonjour!

Lapin aallot, Neitikosken maajoukkueleiri ja Juhannus tanssit saivat tällä kertaa toimia valmistavana pakettina Natural Gameseille. Lähdettiin Miikan kanssa heti Juhannuksen jälkeisenä maanantaina kello 04.00 "tukat" pystyssä kohti Ranskaa. Viisi päivää aikaa treenailla ja totutella honttomelontaan kunnes lopulta perjantaina kilpailtaisiin boatercrossissa ja lauantaina freestylessä.

Natural Games on urheilu -ja musiikkifestivaali, jossa on mielestäni tosi hienosti tuotu outdoor lajeja esille isolle yleisölle. Festareilla käy viikonlopun aikana kymmeniä tuhansia ihmisiä ja näin ollen myös koskimelontalajit pääsevät isoon valokeilaan.

Jos kahden Lapin reissun ja Neitikosken maajoukkueleirin jälkeen melontakunto aallossa oli allekirjoittaneen mielestä ehkä uran paras, niin Millaun pienessä hontossa meno oli päinvastainen. Kävi melko nopeasti selväksi, että honttotreenejä ei ole huhtikuun Millaun reissun jälkeen sen kummemmin tehty. Lisäksi hyppäsin toukokuussa Jacksonin tiimiin ja näin ollen pääsin melomaan Rockstar V:llä vasta nyt pientä honttoa. Viisi treenipäivää ei vain riittänyt enkä oikein päässyt vielä sinuiksi kajakin kanssa. Ero vanhaan Guiguihin on suuri. Miika sen sijaan oli aivan liekeissä heti ensimmäisesti setistä lähtien :).

Perjantaina melottin boatercrossi. Miesten kisassa lähtijöitä oli 10 erää. Formaatti oli melko raju, sillä ilman aikalaskuja arvotuista eristä pääsi vain voittaja jatkoon. Miika oli oman eränsä toinen, mutta Visa onnistui huonostä lähdöstä huolimatta voittamaan oman eränsä. Semifinaaleissa Visa meloi oman eränsä toiseksi ja matka tyssäsi niukasti ennen finaalia. Quim Fontane voitti Visan semifinaali hiitin ja lopulta myös koko kilpailun. Crossikisaa oli katsomassa ilahduttavan paljon ihmisiä.Lauantaina olikin sitten freestylen vuoro. Miesten lähtölistalla melojia oli 11 viiden hengen erää. Ja jo kilpailijoiden määrästä voi päätellä että tähän yli 50 kilpailijan sakkiin mahtuu lähes kaikki Euroopan huiput. Hieman poikkeuksellisesti kilpailussa ei kuitenkaan melottu neljännes välieriä, vaan alkueristä mentäisiin suoraan semifinaaleihin, eli vain 10 parasta pääsisi jatkoon. Alkuerien jälkeen Visa oli sijalla 7. ja Miika sijalla 30. Alkuerien tuloksissa oli muutaman kilpailijan mielestä hieman eriskummallisia pisteitä, mutta kilpailu jatkui kuitenkin hyvällä fiiliksellä.


Semifinaalit melottiin melko pian miesten alkuerien jälkeen samana päivänä. Visan semit jäivät hieman torsoksi. Ensimmäinen runi alkoi hyvin, mutta päättyi ennen aikojaan kun space godzilla osui kovaa pohjaan.. Toisessa runissa kävi jotain tosi erikoista, sillä paattiin tuli tosi paljon vettä sisään? Liekkö aukkopeite auki tai kajakki halki :D. Kentietää. Noh, sometimes maybe good, sometimes maybe shit.. Omasta melonnasta paistoi vain se, että en ollut vielä oikein valmis melomaan kilpaa kovalla tasolla pikku hontossa. Loppusijoitus oli 9. Paras runin oli alkuerien ensimmäinen ja olen siihen kohtuullisen tyytyväinen. Arvosana omasta kisasta on 7+. Miika antaa itselleen tietysti yliopiston kasvattina Visaa paremman seiskapuokin..

Semifinaalien jälkeen alkoikin sitten sellainen surkuhupainen tapahtumien sarja josta en tiedä haluaisinko edes kirjoittaa :D. Mutta pakko kai se on. Naisten semien tulokset julkaistiin, ja hyvin nopeasti ne poistettiin. Osa kilpailijoista näki pisteet, osa ei. Miesten tuloksia odotettiin myös kuumeisesti, mutta niitä ei näkynyt. Lopulta paikallinen meloja kävi tuomarikopissa ottamassa kuvan tuloksista. Hyvin nopeasti kävi ilmi, että niissä oli jotain pielessä. Tiedän, että kuulostan katkeralta kirjoittaessani tätä, mutta pisteet menivät muutamien melojien osalta dramaattisesti pieleen (omat pisteeni olivat ok). Kaikki uskottelivat toisilleen, että nämä on epäviralliset tulokset, että oikeita ei ole vielä julkaistu. Virallisia tuloksia odotettiin aamuun asti, turhaan. Lopulta julkaistiin VAIN finaalin lähtölistat. Miehissä lähtölistat ikävä kyllä vastasivat "epävirallisia" semifinaali tuloksia. Naisissa lähtölista muuttui vielä minuutteja ennen finaalin alkua.

Ymmärrän vallan hyvin, että freestylemelonnan tuomarointi huipputasolla on vaikeaa. Toivon aina, että tuomarit osaavat hommansa, mutta tiedän varsin hyvin että virheitä sattuu. Joskus isoja, joskus pieniä. Se kuuluu asiaan, enkä siitä mieltäni pahoita. Ennemmin haluan kannustaa laji-ihmisiä tutustumaan tuomarointiin. Mutta en voi ymmärtää, miten tämän kokoisessa ja tasoisessa Eurocupissa voidaan meloa finaalit ilman, että semifinaalien tuloksia virallisesti julkaistaan. Sama kun lätkän MM-kisoissa semifinaalien jälkeen taululla lukisi FIN X - X SWE ja toinen pääsisi finaaliin. Kyse ei ole minun tai kenenkään muunkaan mielipiteestä. Tulokset on julkaistava ennen seuraavaa erävaihetta. Nojoo, sykkeet alas. Ei huolta. Kisoja tulee ja menee. Natural Games on kokonaisuutena uskomattoman hieno tapahtuma. Kaikki urheilijat on silmin nähden innoissaan kun saavat olla täällä, valokeilassa. Olin itse nimettynä GUEST-urheilijaksi ja pääsin mm. perjantai-iltana tapahtuman päälavalle pyörähtämään tuhansien ihmisten eteen. Joka päivälle oli ilmaista ruokaa ja juomaa yllin kyllin. Urheilijoiden zonella pääsi jacuzziin ja hierojalle. Olo on ollut kuin rokkitähdellä koko viikonlopun. Tällaiset kilpailun organisointiin liittyvät hutilyönnit kuitenkin laskee itse kisan arvostusta omissa silmissäni melkolailla :D. No aika kultaa muistot ja niin edelleen. Huomenna takaisin Suomeen ja toivottavasti vielä aaltomelonnan pariin!

Tulenko takaisin Natural Gameseihin? Todellakin.

Peace out, VisaKommentit